Haberler

İngiltere'de Onbinlerce Kişi Mülteciler İçin Yürüdü

Adha DIŞ HABER ? İngiltere'de onbinlerce kişi mülteciler için yürüdü İngiltere'nin başkenti Londra'da onbinlerce kişi dünyanın yüzleştiği mülteci krizine dikkat çekmek toplandı.

Adha DIŞ HABER ? İngiltere'de onbinlerce kişi mülteciler için yürüdü

İngiltere'nin başkenti Londra'da onbinlerce kişi dünyanın yüzleştiği mülteci krizine dikkat çekmek toplandı.

'Sığınmacılarla Dayanışma' yürüyüşünde bir araya gelen onbinlerce kişi, Avrupa'nın savaştan ve şiddetten kaçan sığınmacılara derhal yardım elinin uzatılması ve İngiltere'nin sığınmacılara kapılarını açması gerektiği çağrısı yaptı.

Hyde Park'ta toplanan binlerce kişi Westminster'daki Başbakanlık binasının bulunduğu Downing Street'e kadar yürüdü.

Yürüyüşte ırkçılık ve savaş karşıtı slogan atan göstericiler ellerinde 'Mülteciler burada hoş karşılanır' 'Suriye'yi bombalamayı durdur' 'Hiçbir insan yasadışı değildir, kapitalizm öldürür' 'Cameron'a söyleyin, burada mülteciler hoş karşılanır' yazılı pankart ve dövizler taşıdı.

Irkçılığa Karşı Çık Sivil Toplum Örgütü'nün düzenlediği yürüyüşe 'Savaşa Hayır Koalisyonu', 'Göçmen Hakları', 'Faşizme Karşı Birlik', 'Müziği Sev Irkçılıktan Nefret Et', 'Yabancı Düşmanlığına Karşı Hareket' 'Tasarruf Tedbirlerine Karşı Birlik Koalisyonu' gibi çok sayıda sivil toplum örgütü destek verdi.

Yürüyüşe çok sayıda Filistin ve Suriyeli mültecinin çocukları ile birlikte katılması dikkat çekti.

İngiltere Parlamentosu'nun bulunduğu meydanda yürüyüşü noktalayan göstericiler, burada uzun süre hükümet aleyhine slogan attı. Burada yapılan konuşmalarda iktidardaki muhafazalar partinin mülteciler için yeteri kadar çaba göstermemesi eleştirildi.

İşçi Partisi'nin bugün seçilen yeni lideri sosyalist Jeremy Corbyn da konuşmacılar arasında yer aldı. Corbyn, kendisini dinleyenlere, "Kalplerinizi düşüncelerinizi açın, davranışlarınızı bu yardıma ihtiyaç duyan insanlara destek vererek açın. Bu insanların hepimizde olduğu gibi yaşamak için güvenli bir yere ihtiyaçları var, toplumumuza katkıda bulunmak istiyorlar. Birlikte barış, adalet ve insanlık içinde yolumuza devam edebiliriz? dedi.

Gösteride konuşmacı olarak Yeşiller Partisi Genel Başkanı Natalie Bennet, Liberal Demokratlar'ın lideri Tim Farron ve müzisyen Billy Bragg katıldı.

Benzer gösteriler, İngiltere'nin farklı kentlerinde de organize edildi.

DHA muhabiri Nilüfer Demir 3 yaşındaki Suriyeli Aylan'ın sahile vuran cansız bedenini fotoğraflamış ve bu fotoğraf sığınmacıların yaşadığı trajediyi tüm dünyaya yaymıştı. Fotoğraf karesinin dünyayı sarsması üzerine Avrupa ülkelerinde sığınmacıların sorunlara dikkat çekilmesi için yoğun bir kamuoyu baskısı oluşturuldu. İngiltere Başbakanı David Cameron, önümüzdeki beş yıl içinde 20 bin sığınmacıyı kabul edeceğini açıklamıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hyde Park Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title