Haberler

İçişleri Bakanlığının "Gülen ve Hdp'li İsimler Hakkındaki Vatandaşlıktan Çıkarılma" İlanı Resmi...

İçişleri Bakanlığının, ’130 ismin vatandaşlıktan çıkarılma kararına’ ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı.

İçişleri Bakanlığının, '130 ismin vatandaşlıktan çıkarılma kararına' ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. 130 kişilik listede yer alan isimler arasında, FETÖ elebaşı Gülen, HDP'li milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk de bulunuyor.

İçişleri Bakanlığı, FETÖ elebaşı Gülen, HDP'li Sarıyıldız ve Hezer'in de aralarında olduğu 130 ismin 3 ay içinde Türkiye'ye dönmezlerse vatandaşlıktan çıkarılacağını açıkladı. O isimler arasında, FETÖ'nün emniyet imamı olarak bilinen firardaki 'Kozanlı Ömer' kod adlı Osman Hilmi Özdil, Amerika'da örgütün önemli isimlerinden biri olan Kemal Öksüz, Özel Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, paralel yapının 'para abisi' Memduh Oğuz, paralel yapının Konya imamlarından, FETÖ Terör Örgütü Davası'nın firari sanıkları İbrahim Karadayı, Eşref Çifci, Soner Cesur, İbrahim Özkara ve Ali Akın da yer alıyor.

Konya İl eski Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'nun oğlu Yabancılar Şube eski Müdürü Bahri Tuzcu da FETÖ operasyonları kapsamında aranan isimlerdendi, Bahri Tuzcu da 130 kişilik listede yer alıyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi İçişleri Bakanlığı Faysal Sarıyıldız Tuğba Hezer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title