Haberler

İçişleri Bakanı Soylu, sokağa çıkma yasağı tartışmalarına noktayı koydu: Gündemimizde yok

Güncelleme:

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış sonrası sokağa çıkma yasağı tartışmaları yeniden gündeme geldi. Bugünkü denetimler sırasında tartışmalara noktayı koyan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sokağa çıkma yasağı gündemimizde yok" dedi.

Dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "en yoğun" ifadesiyle duyurduğu koronavirüs denetimleri bugün tüm yurtta gerçekleşiyor. Denetimleri yerinde inceleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sokağa çıkma yasağının gündemlerinde olmadığını belirtti. Yapılan denetimlere de vurgu yapan Bakan Soylu, "Terör operasyonu yapmıyoruz. Hep beraber bilinçli olmayı ortaya koymaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar:

"Kurallarımız da aslında çok karmaşık değil. Maske, mesafe, temizlik. Pazar yerlerinde, alışveriş merkezlerinde, düğünlerde, nişanlarda, toplu yaşam yerlerinde bunlara dikkat etmeliyiz.

"POLİSİMİZ, JANDARMAMIZ ÇALIŞIYOR"

Bu sadece devlet sorumluluğu değildir. Bu her bir bireyin, her birimizin sorumluluğudur. Bu konuda kolluk kuvvetlerimiz, polisimiz, jandarmamız çalışıyoruz. Bir pazarcı 'seçmeyin' dediği aman ona çıkışmamak lazım. Bir polisimiz 'maskenizi takın' dediği zaman onu terslememek lazım. Bu kendisi için değil, sağlık için hepimiz için bunu gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Burada bugün yaklaşık 250 bin kişi denetime çıkmış durumda.

"BUNDAN 3 AY ÖNCESİYLE KARŞILAŞMAYALIM"

Avrupa'da dünyada bunun ikinci dalgasının geldiği değerlendirmesi var. Aynı durumla bizle karşılaşmayalım. Bundan 3 ay öncesiyle karşılaşmayalım. Kendi kontrolümüzü kendimiz yapalım. Burada da görev hepimiz düşmektedir. Yazdan sonra da hem ekonominin, hem ülkemizin selamati açısından bize bu salgın korona mazeret üretmemeli.

"HEPİMİZ DİKKAT ETMELİYİZ"

Sağlık Bakanımızla oturduk, saatlerce değerlendirme yaptık. Yazdan sonra da hem ekonominin, hem ülkemizin selameti açısından bize bu salgın korona mazeret üretmemeli. Onun için hepimiz dikkat etmeliyiz. Evlerden çıkamadığımız günleri, yaşlılarımızın mahzunluklarını hep beraber yaşadık. Esnafımızın dükkanlarını kapatma zorunluluğunu hep beraber yaşadık. Yine aynı günlere dönmek büyük bir sorun teşkil eder.

"TOPLU TAZİYELERİ BIRAKALIM"

Milletimize tekrar duyuruyorum. Taziye geleneğini çok uzun zamandır ayakta tutan, doğu ve güneydoğudaki vatandaşlarımıza tekrar sesleniyorum. Toplu taziyeleri bırakalım. Düğünlerde, nişanlarda dikkat edelim. Toplu taşımalarda dikkat edelim. Belediyelerimize de büyük bir sorumluluk düşüyor. İdare tek bir parçadan oluşan bir yapı değildir.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Böyle bir şey söz konusu değil, gündemimizde de yok."

İSTANBUL'DA JANDARMA EKİPLERİ DENETİMDE

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, 201 jandarma asayiş, 40 motosikletli asayiş/trafik, 62 jandarma trafik timi olmak üzere toplam 303 tim ve 4 bin 376 personelle İçişleri Bakanlığı Genelgesi gereğince sorumluluk sahası noktalarında kontroller yürütüyor. Ekipler, vatandaşların güvenli seyahat edebilmeleri ve koronavirüs önlemlerine ilişkin genelgelerde belirtilen hususlar ile İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararlar gereği, sosyal mesafe kuralına ve maske kullanımı zorunluluğuna uyulup uyulmadığını denetleniyor.

ARAÇLAR DURDURULARAK UYARILAR YAPILDI

Eyüpsultan Odayeri Işıklar Kavşağı'nda yapılan trafik denetimlerinde jandarma trafik timlerince, sosyal mesafenin korunması, vatandaşların sağlığı için maske kullanılması ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesi istendi.

Sürücülere yasal limitlerdeki hızlarda araç kullanmaları, takip mesafesine, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymaları, araç kullanırken kesinlikle telefon kullanmamaları, uykusuz ve yorgun olarak trafiğe çıkmamaları gerektiği de hatırlatıldı. Denetimlerde drone kullanılırken, uygulamaya dedektif köpekleri de katılıyor.

ESENYURT'TA MİNİBÜSLER DENETLENDİ

Esenyurt'un birçok noktasında da Kovid-19 tedbirleri kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Esenyurt İlçe Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri de toplu taşıma araçlarında denetim gerçekleştirildi. İlçede minibüsleri durduran ekipler, şoförleri ve yolcuları denetledi. Toplu ulaşım araçlarında yolcu sayısının yanı sıra yolcuların maske takıp takmadıkları, sosyal mesafeye uyup uymadıkları kontrol edildi. Kovid-19 tedbirlerine uymayıp fazla yolcu bulunduran minibüslere cezai işlem uygulandı.

TAKSİCİLER 3 KİŞİDEN FAZLA YOLCU ALMAMALARI KONUSUNDA UYARILDI

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de ilçede toplu ulaşım araçları, minibüs, dolmuş ve taksilerde denetim yaptı. Taksi sürücüleri, 3 kişiden fazla yolcu almamaları, sosyal mesafeye uymaları ve maske takmaları konularında uyarıldı. Ekipler, araçlardan yaptıkları anonslarla vatandaşlardan sosyal mesafeye uymalarını ve maske takmalarını istedi. Bu arada ekipler, maskesi kolunda takılı olan bir kişiden maskesini uygun şekilde takmasını istedi. Otelden yeni çıktığını söyleyen vatandaş da kolundan çıkardığı maskesini taktı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Süleyman Soylu Jandarma Güncel Haberler

Erdoğan ve Özel'in 'görev onayı' anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

Erdoğan ve Özel'in "görev onayı" anketinde çarpıcı sonuç! Son 2 ay içinde büyük değişim

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

ABD Başkanı Biden: İsrail, Hamas'a yeni bir kapsamlı ateşkes önerisi sundu

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını final mi yapıyor? Yalı Çapkını bitiyor mu 2024? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 31 Mayıs Cuma 2024? Limon FC-Kunisports maçı ne zaman ve saat kaçta başlayacak? Limon FC maçı başladı mı? Arda Güler Şampiyonlar Ligi final maçında oynayacak mı (Dortmund - Real Madrid)? Mulan filmi oyuncuları kim, konusu ne? Mulan filmi ne zaman, nerede çekildi? Survivor kim kazandı? 31 Mayıs Cuma Survivor'da kim kazandı? #129300 Jose Mourinho'nun çalıştırdığı takımlar! Mourinho hangi takımlarda teknik direktörlük yaptı? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 31 Mayıs Cuma İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? 31 Mayıs Salı yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Gaddar 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kızılcık Şerbeti 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Yalı Çapkını 73. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İsmail Kartal Fenerbahçe'den ayrıldı mı? Fenerbahçe'den açıklama geldi Arka Sokaklar 678. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250
İsrail Başbakanı Netanyahu, harita krizi sonrası Fas'tan özür diledi

İsrail Başbakanı Netanyahu, harita krizi sonrası Fas'tan özür diledi

500

Yorumlar (17)

ne yapmış şimdi:

ne yapsan tıraş hastalık ve salgın tırmanışta

7
0
yanıtYanıtla
Gündeminde Yokmu:

YAHU GAZiANTEPTE SANLIURFADA SOKAKLAR ZATEN BOMBOS ACABA NiYE??? 150 AMBULANS HER ALLAHIN GüNü AGIR HASTALARI FARKLI iLLERE iLCELERE HASTANELERE TASIYO

5
1
yanıtYanıtla
Büşra:

Olmayan pandemiyi şu şekilde atlatıcaz, fakirler gıdasızlıktan sürünerek ölürken bunlar ödenen vergilerle aldıkları maaşlarla daha da zengin ettikleri oligarşik azınlığın güzide kahramanları olup çıkacaklar. Büyük Türk Milleti var bir de bizim gibi küçük türk milleti var. Onlar küçüğünün değil büyüğünün yani bir azınlığın hizmetindeler anlaşılan. Biz küçükler olarak asgari ücret bile alamayıp vergi ödemek zorundayız. Büyüklere gelince biz gelemeyiz onlara gelsek de inanan çıkmaz.

4
0
yanıtYanıtla
semra:

insanların sokaga cıkmaması lazım haftasonu herkes dısarda kesınlıkle yasak olmalı

0
4
yanıtYanıtla
korona:

insanlar dışarı çıkmazsa benim canım sıkılıyor. İlla bulaşmam lazım xD ahsjdghajsgdhsaghjd

yanıt2
yanıt0
Edm:

Bayramda bu işler olurken nerdeydi görevliler.isler karıştı şimdi denetleme yapılıyor,oda nerde bilen yok,sabahtan beri hiçbir yerde denetleme görmedim.

3
0
yanıtYanıtla
Eğilene Dümel Mahvet:

Bir nevi medyayı kullanarak kağıttan kaplan yaratıyorlar mı diyorsun, yani hiç bir işlevsel icraat oluşturmadan aralarından seçtikleri sözcüleri konuşturmak orda burda demeçler verdirmek suretiyle tüm gün gerçekten kimse faydalı hayırlı birşey üretmediği halde aksiymiş gibi gösterildiğine mi inanıyorsun. Doğru anlamış mıyım seni ? Bişey diyeyim mi 100 tane 10000 hitli web sitesi oluştur, 100 tane muhabir adını verdiğin adam sürekli 20 kişi hakkında üretim yapsınlar başka hiç bişey yapmasalar. . .

yanıt0
yanıt0
E-DEVLET:

GÜNDEMİMİZDE YOK DEDİYSE KESİN GELİR

1
1
yanıtYanıtla
HE HE:

YASAK GETİRİLSİN

2
0
yanıtYanıtla
ff:

POLIS kendısı maske takmıyor o mu benı denetlıcek ? ona cezayı bız mı kesecegız ?

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title