Haberler

Sokak röportajı sırasında "Bu devlet teröristtir" diyen şüpheliler gözaltında

Güncelleme:

İstanbul Bakırköy'de bir sokak röportajı sırasında "Bu devlet teröristtir" diyen şüpheli dahil 4 kişi gözaltına alındı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Halkımızın arasına nifak tohumları ekmeye çalışan, terörü öven, milli ve manevi değerlerimize hakaret edenler hukuk önünde hesap vermeye devam edecek" dedi.

Sosyal medya hesaplarından Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına, şehitlere ve ailelerine yönelik çirkin ve hakaret içerikli paylaşım yaptığı belirlenen kişilere yönelik operasyonlar sürüyor.

ÇEKİM SIRASINDA HAKARET ETTİLER

Son olarak Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda dijital platformlarda yayınlanmak üzere çekim yapan, Türk ordusu ve askeri aleyhinde söylemlerde bulunarak hakaret eden B.T., S.Y.G., N.K. ve F.G., polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

Sokak röportajı sırasında 'Bu devlet teröristtir' diyen şüpheliler gözaltında

2 KİŞİYE TUTUKLAMA TALEBİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınan şüphelilerden B.T. ve S.Y.G. 'Cumhurbaşkanına hakaret've 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Sokak röportajı sırasında 'Bu devlet teröristtir' diyen şüpheliler gözaltında

BAKAN YERLİKAYA: HESAP VERECEKLER

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili "Gereği yapıldı 2" notuyla şu açıklamayı yaptı: "İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzce Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda dijital platformlarda yayınlanmak üzere çekim yapan, ordumuz ve askerlerimiz aleyhinde söylemlerde bulunarak hakaret eden B.T., S.Y.G., N.K. ve F.G. isimli şüpheliler yakalandı ve adli makamlara sevk edildi. Emniyet ve Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire başkanlıklarımızca; kahraman ordumuza, askerimize dil uzatan, hakaret eden 57 hesap hakkında inceleme başlatıldı. Halkımızın arasına nifak tohumları ekmeye çalışan, terörü öven, milli ve manevi değerlerimize hakaret edenler hukuk önünde hesap vermeye devam edecek."

Kaynak: ANKA / Güncel

İçişleri Bakanı İstanbul Güvenlik Terör Hukuk Politika Güncel Haberler

title