Haberler

Hollandalı Televizyon Programcısından Çifte Standart Eleştirisi

Hollanda'da ünlü televizyon programcısı Peter Rudolf de Vries, aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in Müslümanlara yaptığı hakaretlere göz yumulurken, İsrail'in yaptığı katliamların eleştirilmesine tahammül edilemediğini söyledi.

Hollanda'da ünlü televizyon programcısı Peter Rudolf de Vries, aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in Müslümanlara yaptığı hakaretlere göz yumulurken, İsrail'in yaptığı katliamların eleştirilmesine tahammül edilemediğini söyledi.

De Vires, katıldığı bir televizyon programında, ülkede uygulanan çifte standardı eleştirdi.

Ülkede Müslümanlar ve İsrail söz konusu olduğunda çifte standart uygulandığına vurgu yapan de Vires, aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'in Müslümanlara yaptığı hakaretlere göz yumulurken, İsrail'in yaptığı katliamların eleştirilmesine bile tahammül edilemediğine dikkati çekti.

De Vries, "Benim dikkatimi çeken, Geert Wilders'in Hollanda Parlamentosunda 'Muhammed-karikatür yarışması' yapmak istemesi normal görülüyor ama bu kadın (Program yapımcısı Sanne Wallis de Vries) böyle bir şey yaptığı için herkes üzerine gidiyor. Çünkü çifte standart uygulanıyor." ifadesini kullandı.

Hollanda kamu yayın kuruluşunda yayınlanan programda, 63. Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanan İsrailli sanatçı Netta Barzilai'nin "Toy" adlı şarkısının parodisine yer verilmiş, İsrailli şarkıcı taklit edilerek, arka planda İsrail askerlerinin Gazze şeridinde yaptığı katliamlar gösterilip orada yaşananlara vurgu yapılmıştı.

Programın sunucusu ve yapımcısı Sanne Wallis de Vries ve söz konusu parodiye büyük tepki gösterilirken, İsrail'in Lahey Büyükelçiliği, programın yayınlandığı yayın kuruluşuna şikayet mektubu göndermişti.

Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Hollanda Parlamentosu binasında "Hazreti Muhammed" temalı karikatür yarışması düzenleyeceğini açıklayarak yeni bir provokasyon girişiminde bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Geert Wilders Hollanda İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları final mi yapıyor? Ateş Kuşları bitiyor mu 2024? Kara Ağaç Destanı final mi yapıyor? Kara Ağaç Destanı bitiyor mu 2024? Galatasaray maçı ne zaman? Bu hafta Galatasaray kiminle oynuyor, GS maçı ne zaman, saat kaçta? Fenerbahçe maçı ne zaman? Bu hafta Fenerbahçe kiminle oynuyor, FB maçı ne zaman, saat kaçta? İstanbul hafta sonu yağmurlu mu? 4-5 Mayıs Cumartesi Pazar İstanbul yağmurlu mu? Beşiktaş Rizespor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Beşiktaş Rizespor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Beşiktaş Rizespor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Halim Okta kimdir? Halim Okta hangi takımları çalıştırdı? Alex de Souza hangi takıma geliyor, Fenerbahçe'ye mi geliyor? Beşiktaş Rizespor maçı CANLI izle! 3 Mayıs BJK Rizespor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Gaddar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 3 Mayıs Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title