Haberler

Hollanda Göç, Uyum ve İltica Bakanı Gerd Leers, Arif Sağ Konusunda Hollanda Polisini Savundu

-Karabulut,.-Fatma Koşer Kaya.'Daha önce 2 kez buraya gelmiş.

Türk kökenli vekiller DHA'ya konuştu

-Karabulut,:

'Böyle bir şey oldu ise özür dilemeleri gerekiyor'

-Fatma Koşer Kaya:

'Daha önce 2 kez buraya gelmiş. Daha önce girmiş ama bu sefer bu olay yaşanmış. Bunun ortaya çıkarılması lazım'

Arif Sağ konusuna açıklık getirilmesi için Hollanda meclisine verilen soru önergelerine, Göç, Uyum ve İltica Bakanlığından jet cevap geldi. Hollanda Göç, Uyum ve İltica Bakanı Gerd Leers, dün akşam yazılı olarak yaptığı açıklamada, yaşanan olayda pasaport polislerinin hatalı olmadığını öne sürerek, Hollanda polisini savundu.

Kültür ve Sanat Vakfı KULSAN'ın organize ettiği Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerde 400'üncü yıl etkinlikleri çerçevesinde vereceği konser için Amsterdam'a gelen Arif Sağ'ın, yeşil pasaportuna rağmen Hollanda polisi tarafından sorguya çekilmesi olayı konusunda dün Hollanda meclisine verilen soru önergelerine jet cevap Uyum Bakanı'ndan geldi. Hollanda Göç, Uyum ve İltica Bakanı Gerd Leers dün akşam geç saatlerde konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada, pasaport polislerinin Arif Sağ'a karşı tutum ve davranışlarında hatalı olmadıklarını öne sürerek, Hollanda polisini savundu. Göç, Uyum ve İltica Bakanı'nın 9 madden oluşan açıklamasında şöyle deniliyor:

'Kraliyet Hollanda Pasaport Polisleri, Türk sanatçının geçtiğimiz hafta Schiphol Havalimanı'ndan Hollanda'ya iki kez giriş yapması esnasında kendisine kurallar gereğince davranılmış ve hata yapılmamıştır. Her iki seferde de normal prosedürler uygulanarak, kendisine Hollanda'ya giriş izni verilmiştir. Tarafımdan, konu hakkında ki sorular şu şekilde cevaplandırılmıştır:

· Hollanda Kraliyet Pasaport Polisleri, 10 ve 13 Mayıs'ta Shengen bölgesi dışından Hollanda'ya giriş yapmak isteyen yolcuya normal prosedür uygulamıştır.

· Sanatçıdan, Türkçe dilinden başka bir dil konuşmadığı için her iki seferde de ayrı bir bölüme gelmesi istenmiş ve tercüman aracılığı ile yolculuğunun nedenleri öğrenilmek istenmiştir.

· Sanatçı ve beraberindeki yolcuların tutum ve davranışları konusunda özelleri olduğu gerekçesiyle açıklama yapılmayacaktır.

· Her iki seferde de, soruların cevaplanmasının ardından sanatçıya Hollanda'ya giriş izni verilmiştir.

· 10 Mayıs Perşembe günü soru sorma işlemi 10 dakika, 13 Mayıs Pazar günü ise 35 dakika sürmüştür.

· 13 Mayıs'ta ki sorgula işlemi sonunda kendine Hollanda'ya giriş izni verilmiş, fakat kendi tercihi sonrasında konserini iptal ederek aynı uçakla geri dönmüştür.

· Gecikme olması sıkıcı bir olay, fakat Hollanda Kraliyet Pasaport Polisleri doğru ve kurallara uygun bir şekilde hareket etmiş, sanatçıya her iki seferde de kısa gecikme olmasına rağmen Hollanda'ya giriş izni vermiştir.

· Konseri organize edenler- het Concertgebouw- 10 Mayıs Perşembe günü Hollanda Kraliyet Polislerinden Hollanda'ya yolculuğu konusunda sanatçıyı yeterince uyarıp bilgilendirmediklerini söyleyerek özür dilemişlerdir.

· Bakan Leers, Hollanda Kraliyet Polisleri'nin ırkçılık ve saygısızlık yaptığı iddialarını reddetmektedir.

TÜRK VEKİLLERİN TEPKİSİ

Hollanda'da yaşanan olay konusunda meclisteki Türk kökenli vekillerden CDA'lı Coşkun Çörüz, Sosyalist Parti'li (SP) Harry van Bommel ve İşçi Parti'li (PvdA) Ahmed Marcouch'un ardından meclise soru önergesi verirken, diğer Türk kökenli milletvekillerinden Sosyalist Parti'li Saadet Karabulut ve Demokratlar66'lı (D66) Fatma Koşer Kaya olayı değerlendirdi.

Karabulut, 'Bunu duyduk çok üzüldük. Konu ile ilgili bakanlara soru önergesi verdik. Böyle bir şey oldu ise özür dilemeleri gerekiyor. Sağ, buraya misafir olarak geldi. Bu hiçbir ülkede olmamalıdır' dedi.

Fatma Koşer Kaya ise, 'Arif Sağ için çok üzücü bir olay. Bunlar soruşturulacaktır. Sonuç bize mecliste bildirilecektir. Sonuçta buraya 400'ncü yıl kutlaması için geliyor. Daha önce 2 kez buraya gelmiş. Daha önce girmiş ama bu sefer bu olay yaşanmış. Bunun ortaya çıkarılması lazım' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

fatma koşer kaya hollanda arif sağ türkiye Politika Güncel Haberler

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Zamanlama manidar! İspanya'nın aşırı sağcı partisinin lideri Abascal, Netanyahu'yu ziyaret etti

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

Hadise'nin mayolu kıyafetiyle marş söylemesine eski aşkı Sinan Akçıl'dan tepki

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

29 Mayıs hangi burç? 29 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 29 Mayıs tarihi hangi burç olur? Nihat Doğan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Nihat Doğan kaç yaşında, nereli? Nihat Doğan biyografisi! Yalçın Karatepe kimdir? Halk Tv konuğu Yalçın Karatepe kaç yaşında, nereli? Yalçın Karatepe biyografisi! 29 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? 29 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? İstanbul'un Fethi toplu taşıma ücretsiz mi? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm izle! TRT 1 Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? Fetihler Sultanı son bölüm neler oldu? 29 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? Bugün ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Survivor'da dün akşam kim elendi? Survivor Özgür elendi mi? 29 Mayıs Survivor'a kim veda etti? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 29 Mayıs Survivor elenen isim! İSTANBUL'UN FETHİ KISA MESAJLAR! 29 Mayıs İstanbul'un Fethi anlamlı, güzel ve resimli sözler neler? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 29 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250
AK Parti Milletvekilinin otomobili kaza yaptı! 2 aracın dereye uçtuğu kazada 1 ölü, 4 yaralı

AK Parti Milletvekilinin otomobili kaza yaptı! 2 aracın dereye uçtuğu kazada 1 ölü, 4 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title