Haberler

Hizbullah, Aruri suikastına tepki olarak ilk adımı attı: İsrail'in askeri üssüne roket yağdırdılar

Güncelleme:

İsrail'in Hamas yöneticisi Salih el-Aruri'ye yönelik Lübnan'da gerçekleştirdiği suikast saldırısı, 2 ülke arasındaki tansiyonu yeniden yükseltti. İsrail ordusuna ait askeri üsse 60'dan fazla roket atıldığını duyuran Hizbullah, "Büyük lider Aruri'ye suikast suçuna ilk tepki olarak, 62 farklı türden füzeyle Meron hava kontrol üssünü hedef aldık" açıklamasında bulundu.

Lübnan'daki Hizbullah Hareketi, Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'ye yönelik suikasta tepki olarak İsrail ordusuna ait sınırdaki bir askeri üsse 60'dan fazla roket attığını açıkladı.

MERON BÖLGESİNE ÇOK SAYIDA ROKET ATILDI

Lübnan topraklarından İsrail tarafına çok sayıda roket atıldığı, İsrail ordusunun da karşılık vererek, saldırıyı düzenleyen "grubu" hedef aldığı bildirildi. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan Meron bölgesine yaklaşık 40 roket atılması nedeniyle İsrail'in kuzeyinde sirenlerin çaldığı belirtildi.

Hizbullah, Aruri suikastına tepki olarak ilk adımı attı: İsrail'in askeri üssüne roket yağdırdılar

BÖLGEDE ALARM VERİLDİ

Saldırının ardından "roketleri atan grubun" İsrail ordusunca hedef alındığı kaydedildi. İsrail'in kuzeyine yeni saldırılar düzenlendiği ve bölgede sirenlerin çaldığı aktarılırken daha fazla detay verilmedi.

Hizbullah, Aruri suikastına tepki olarak ilk adımı attı: İsrail'in askeri üssüne roket yağdırdılarHamas yöneticisi Aruri, Beyrut'ta binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanmıştı

HİZBULLAH: ARURİ SUİKASTINA TEPKİ OLARAK HEDEF ALDIK

Hizbullah ise Aruri suikastına karşılık, İsrail ordusuna ait sınırdaki bir askeri üsse 62 roketle saldırı düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, "Büyük lider Şeyh Salih el-Aruri'ye suikast suçuna ilk tepki olarak İslami direniş (Hizbullah), 62 farklı türden füzeyle Meron hava kontrol üssünü hedef aldı" ifadelerine yer verildi.

Hizbullah, Aruri suikastına tepki olarak ilk adımı attı: İsrail'in askeri üssüne roket yağdırdılar

'HİZBULLAH'IN KALESİ'NDE ARURİ SUİKASTI

Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri ve beraberindeki 6 kişi, 2 Ocak'ta Beyrut'ta "Hizbullah'ın kalesi" kabul edilen Dahiye'de, İsrail'in insansız hava aracıyla düzenlediği saldırıda öldürülmüştü. İsrail ile 8 Ekim'den bu yana çatışma halinde olan Hizbullah Hareketi, İsrail'in Aruri'ye yönelik suikast saldırısının karşılıksız kalmayacağı tehdidinde bulunmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Lübnan İsrail Orta Doğu Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

Mavi Dunya:

Yok olur İrail insallah

417
25
yanıtYanıtla
Alperen:

Turbo Levent: niye ne yaptılarki gerçi bu soruyu sana değil sizinkilere sormak lazım özelliklede silktiğim an ve ka .

yanıt36
yanıt40
Abdullah Ağaç.:

Turbo Levent mesela bir örnek ver ne konuşuyorsun. Eğer öyle olsa sen tuşa basamazdin neyse ...

yanıt0
yanıt1
Bülent Levent:

alpor tıtadiyeden tarbon datğdı aldım an ka bac zirve üçlü incime olmayacak

yanıt0
yanıt0
Gökhan Akgül:

DAHA İYİ GÜNLERİN İSRAİL BU GÜNLER. ETTİĞİNİN FAZLASINI BULACAKSIN VE HER BİR YERİNDEN AYRI CEPHE AÇILACAK. YAŞATTIĞINI YAŞAYACAKSIN.

337
33
yanıtYanıtla
Cihans:

İran'daki çok komiksin be arkadan is cevirirde karşı karşıya İsrail'e o yemez işte Türkiye'de yemez kimse sallamasin

yanıt5
yanıt8
VATOZZ:

Bundan gayrı İsrail terosrist devletine rahat yok.

284
26
yanıtYanıtla
Zohan Coharyan:

Hizbullah ve İran, İsrail'e asla zarar veremez. Attıkları yüzlerce roketten bir tanesi bile İsrail Terör Devletinin bir mensubunu bile öldürmedi.

112
109
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

Traş tan catapat atmislardır

100
96
yanıtYanıtla
Serkan Kuvanci:

Boş işler göz boyama tavşan kaç tazı kovala

66
12
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title