Haberler

Hekimlerin Hastayı Öldürmesine Meslekten Ömür Boyu Men Cezası

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Ali Türkmen, hekimlerin hastalarına tedavi hizmetini yerine getirdiği esnada ağır sakatlanmalarına veya ölümlerine sebebiyet vermeleri halinde 1-3 yıl arası...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Türkmen, hekimlerin hastalarına tedavi hizmetini yerine getirdiği esnada ağır sakatlanmalarına veya ölümlerine sebebiyet vermeleri halinde 1-3 yıl arası meslekten men, hekimlerin aynı hataları tekrarlamaları halinde ise ömür boyu meslekten men edileceğini söyledi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan OMÜ Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Türkmen, Samsun ve ilçelerden gelen tüm sağlık çalışanlarına "hasta ve hekim hukuku" konusunda bilgiler verdi. Samsun ve ilçelerdeki kamu ve özel hastane hekimlerinin yanı sıra OMÜ, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, aile hekimleri ve çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı konferansta konuşan Türkmen, "Sağlık hukuku Anayasa'da 56. maddede düzenlenmiştir. Devlet herkesin sağlıklı bir hayat sürmesi için gerek beden ve ruh sağlığı bakımından, gerekse diğer yollardan yaşam ortamına sahip olması için her türlü tedbiri almıştır. 2 Kasım tarihinde yürürlüğe giren 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname, hekim arkadaşlarımız açısından çok önemlidir. Bu kararname içeriğini çok dikkatli okumaları gerekiyor. Bir hekim veya hemşire arkadaşımız tedavi hizmetini yerine getirirken bir kimsenin ağır sakatlanmasına veya ölümüne sebebiyet verirse, ilkinde 1 yıldan 3 yıla kadar meslekten men cezasına çarptırılır. Eğer bunun tekrarlanması bakımında ise meslekten ömür boyu men cezası alır ve o sağlık görevlisinin bütün diplomaları, ruhsatnameleri ve diğer belgeleri de elinden alınması gibi bir yaptırım söz konusudur" dedi.

Konferans sonrasında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarından Firkat Damar ve İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü'nde çalışan Nurgül Çakmak Yanak, katılanlara mini bir konser verdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ali Fuat Başgil Ali Türkmen Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title