Haberler

HDP'li Bakanlar, Seçim Hükümetinden İstifa Etti

Güncelleme:

Geçici seçim hükümetinde görev alan HDP'li iki bakan Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan istifa etti.

HDP'li bakanlar Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca bugün Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu. Geçici seçim kabinesinde Ali Haydar Konca AB Bakanı, Müslüm Doğan Kalkınma Bakanı olarak görev almıştı.

İSTİFA, BAKANLAR KURULU TOPLANTISINDA GELDİ

AK Parti'nin kurduğu seçim hükümetinde yer alan HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca'nın istifalarının, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında saat 14.00'da Çankaya Köşkü'ndeki Geçici Bakanlar Kurulu toplantısı esnasında gelmesi dikkat çekti.

Konuyla ilgili Başbakanlık Basın Merkezi'nden şu açıklama yapıldı: "Bakanlar Kurulu Toplantısı sırasında Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan Bakanlar Kurulu üyeliğinden istifalarını Başbakan Davutoğlu'na sunmuşlardır. Başbakan Davutoğlu, istifaları kabul etmiştir. Başbakan Davutoğlu, anayasal zorunluluk gereği oluşturulan seçim hükümetinde yer almaları sebebiyle teşekkür etmiş ve hükümete katılmak kadar ayrılmanın da kendi kararları olduğunu ifade etmiştir. İlgili bakanlıklar için en kısa sürede yeni görevlendirmeler yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

"SAVAŞ KOŞULLARININ AĞIRLAŞMASI VE KARAR MEKANİZMALARINA DAHİL EDİLMEMEK"

Radikal'den İsmail Saymaz, Doğan ve Konca'nın partilerinin bilgisi ve onayı dahilinde bu kararı aldığını paylaşırken istifa gerekçelerinin "hükümetin uyguladığı savaş koşullarının giderek ağırlaşması" ve "HDP'li iki bakanın karar mekanizmalarına dahil edilmemesi" olduğunu yazdı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ali Haydar Konca Ahmet Davutoğlu Müslüm Doğan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (333)

hür düşünce:

Şimdi kürtler yapilan bu zulumlari haksizliklari görmüyormu buna ragmen gidip akp ye oy verirmi gunahini bile vermez akp.adami avrupa bakani yapmiş akp yurdişina çikma yasagi koymuşlar.kürtler bu seçimde akp den bunun hesabini sormaz mi soracaktir emin olabilirsiniz.

42
42
yanıtYanıtla
kurdî:

Akpye oy vermeyen kurt vatan hainidir. Biz horasanli kurtler akpye oy verecegiz.

yanıt0
yanıt0
Turk:

Sizin de kurdlerinde ...

yanıt0
yanıt2
HAKAN:

Öldürdügünüz kundaktaki bebeklerin hesabini kimden soracaz uykuda öldürdükleriniz ne olacak

yanıt3
yanıt0
Rg:

Havlama

yanıt2
yanıt2
batmanlı:

Tebrik ediyorum onlarda bu zulme ve barbarliga hayır dediler

14
48
yanıtYanıtla
cem cem:

sen barbarlığını anlamı biliyonmuki

yanıt1
yanıt1
YİGİT:

DEF OLUP GİDİN TÜRKİYEYİDE TER EDİN

22
24
yanıtYanıtla
turkiyeMobil-ANDROID:

dagdan emir gelmistir.

35
11
yanıtYanıtla
sükür:

pislikler gitti desene

31
11
yanıtYanıtla
Tüm 333 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title