Haberler

Kobani İçin Sokağa Çıkma Çağrısı

Güncelleme:

Hakkari'de, yürüyüş sonrası yüzü maskeli grup, bir banka şubesine molotofkokteyli attı.

HDP'nin, izinsiz sokağa çıkma çağrısı üzerine Van'da düzenlenen yürüyüş sona erdi.

Sebze Hali Kavşağı'nda toplanan grup, İkinisan Kavşağı'na yürüdü. Burada grubu durduran polis, kalabalık arasında yüzü maskeli kişiler bulunduğunu belirterek, yürüyüşe izin vermedi.

Bunun üzerine, DBP Van İl Başkanı Musa İtah ve partililerin yaptığı görüşmeler sonrası kalabalık arasındaki yüzü maskeli kişilerin yüzleri açıldı.

Daha sonra polislerin belirlediği güzergahtan yürüyüşlerine izin verilen kalabalık, Milli Egemenlik Caddesi'ndeki Musa Anter Parkı'na geldi. DBP'li yöneticilerin de yürüyüş boyunca çevrede yoğun güvenlik önlemi alan polislere taş atılmasını önlemek için sık sık kalabalığa uyarıda bulunduğu görüldü.

Burada yapılan açıklamanın ardından dağılan kalabalık arasındaki küçük bir grup, Hidayet Caddesi'ndeki TOMA'lara havai fişek ve taşla saldırdı. Göstericiler, polisin uyarısıyla eylemlerine son verdi.

Bu arada, polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kent merkezinde bazı noktalarda ise askeri birlikler görevlendirildi.

-Hakkari

Hakkari'de, bir grup Bulvar Caddesi'nde toplandı. HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani'nin konuşmasının ardından, basın açıklaması yapıldığı esnada, kalabalık arasında bulunan yüzü maskeli bir grup, caddedeki bir banka şubesine molotofkokteyli attı.

Partililerin araya girmesiyle yüzü maskeli göstericiler bölgeden uzaklaştırılırken, olay yerine gelen TOMA, banka şubesindeki yangını söndürdü.

Bunun üzerine ara sokaklardan çıkan göstericiler, polis araçlarına taşla saldırdı. Polis, göstericileri biber gazı ve basınçlı suyla dağıttı.

-Muş

Belediye önünde toplanan grup, Cumhuriyet Caddesi'nden Karayolları Kavşağı'na kadar yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan grup, daha sonra yolu kapatarak İstasyon Caddesi'ne yürümek istedi. Uyarıya rağmen dağılmayan kalabalık arasındaki yüzü maskeli bir grup, polise taşla saldırdı.

Güvenlik güçlerinin biber gazı ve tazyikli suyla müdahalesinin ardından dağılan göstericiler, çevredeki bina ve iş yerlerine saklandı.

Polis, olaylara karıştığı tespit edilen 20 kişiyi gözaltına aldı.

Iğdır'da da DBP İl Teşkilatı önünde toplanan bir grup, basın açıklamasının ardından oturma eylemi yaptı. Geniş güvenlik önlemi altında oturma eylemi yapan grup, olaysız dağıldı. - Hakkari

Kaynak: AA / Güncel

Musa İtah Hakkari Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title