Haberler

Hayvan Barınaklarında En Çok Bekçi Köpekleri Rağbet Görüyor

Adapazarı Belediyesince oluşturulan, 400 sakini bulunan geçici bakımevindeki sahipsiz köpekler, sıcak yuvalara kavuşturuluyor Belediye Başkan Yardımcısı Sezer: "İnsanlar düzenli buraya geliyor, özellikle bekçi köpeği arayanlar çok oluyor.

ONUR ORHAN - ENES DURAN - Adapazarı Belediyesince hayvanların rehabilitasyonu için hayata geçirilen bakımevinde en çok bekçi köpekleri sahiplendiriliyor.

Dağdibi mevkisinde 4 ay önce hizmete açılan bakımevinde sokaklardan toplanan 400 köpek misafir ediliyor. Sağlık taramasından geçirilen köpeklerin bir kısmı rehabilite edilmelerinin ardından yaşam alanlarına bırakılıyor, talep görenler de sahiplendiriliyor.

Merkezde en çok bekçi köpekleri rağbet görüyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, AA muhabirine, hayvanları kısırlaştırıp bakım ve rehabilitasyonun ardından yaşam alanlarına bıraktıklarını, talep olması halinde de sahiplendirdiklerini söyledi.

Sezer, barınaktaki yaklaşık 100 köpeğin sahiplendirildiğini belirterek, "Tesisimizde en üst düzeyde hizmet vermeye çalışıyoruz. Dişileri, erkekleri, hastalıklı ve müşahede altına alınacak olanların yerlerini ayırdık. Bu şekilde önce hayvanların yaşam kalitelerini artırıp üremelerinin önüne geçmeye çalışıyoruz çünkü sokak hayvanları problem çıkarıyor. Bu sorunu çözmek için 14 kişilik ekibimizle çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Barınakta köpeklerin en fazla 17 gün kalabildiğini kaydeden Sezer, rehabilitasyonun ardından hayvanları su ve düzenli yiyecek koydukları, kent merkezinin dış bölgelerine bıraktıklarını anlattı.

Sezer, sokak hayvanlarının beslenememesi durumunda kent merkezine inip çöpleri karıştırdıklarını, yiyecek için insanlara saldırdıklarını ya da hastalık yaydıklarına işaret ederek, bunu önlemeye çalıştıklarını vurguladı.

Bekçi köpeklerine rağbet var

Birçok cins köpeğin de sokaklara bırakıldığına dikkati çeken Sezer, "Av köpekleri, dobermanlar oluyor, onların her türlü bakımını yapıyoruz. Uyuz hastalığı olan hayvanlar var, iğneleri yapılıyor, en geç 4 haftada sağlıklı hale geliyor. Beslenmesini düzenli yapınca kendisini toparlıyor, ondan sonra veriyoruz" diye konuştu.

Sezer, barınaktaki ameliyathanede günde 5-6 hayvana müdahale edildiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yeni tuttukları evin sahibi köpek istemiyor, verecek birisini de bulamayınca insanlar bir an evvel kurtulmak için köpeklerini sokağa bırakıyor. Vatandaşlarımız sokağa bırakmak yerine en azından bize danışırlarsa cins köpeklerin sahiplendirilmesini kolaylaştırabiliriz. Özellikle tatile giden, köpeklerini bırakacak insanlarla ilgili de çalışma yapıyoruz. İnşallah onu da hayata geçirmek nasip olur. Bu konuda halkımıza yardımcı olmaya hazırız. Talep de var, insanlar düzenli buraya geliyor, özellikle bekçi köpeği arayanlar çok oluyor. Şehre öncülük etmek adına bir tane de ben sahiplendim. İnşallah bu sorunu hep birlikte el ele çözeceğiz." - Sakarya

Kaynak: AA / Güncel

Rıdvan Sezer Adapazarı Politika Güncel Haberler

CHP'li Ceylan'dan çok konuşulacak iddia: Generalin makam aracında terör örgütü üyeleri mi taşındı?

CHP'li Ceylan'dan çok konuşulacak iddia: Generalin makam aracında terör örgütü üyeleri mi taşındı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İkisi de hap içerek yaşamına son vermiş! Kız kardeşlerin 4 saat arayla ölümünde sır perdesi aralandı

İkisi de hap içerek yaşamına son vermiş! Kız kardeşlerin 4 saat arayla ölümünde sır perdesi aralandı

Öğrencileri taşıyan otobüs nehre düştü, 6 kişi hayatını kaybetti

Öğrencileri taşıyan otobüs nehre düştü, 6 kişi hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title