Haberler

Hayatın Vazgeçilmezleri Arasında Giren Cep Telefonları ile İlgili Uzmanlardan Uyarı

Hayatımıza yaklaşık 30 yıl önce giren ve son yıllarda neredeyse her bireyin yanından ayırmadığı cep telefonlarının faydası kadar bilinçsiz kullanıldığında bazı zararların da olduğu belirtildi.

Hayatımıza yaklaşık 30 yıl önce giren ve son yıllarda neredeyse her bireyin yanından ayırmadığı cep telefonlarının faydası kadar bilinçsiz kullanıldığında bazı zararların da olduğu belirtildi. Aydın Live Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Elif Pelin Özün Özbay, bazı gençlerin yatağa bile cep telefonu ile girmeye başladığını belirterek cep telefonu ile uyumanın bazı hastalıklara neden olduğunu belirtti.

Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmada cep telefonlarıyla gereğinden fazla yakın olmanın kanser, hafıza bozuklukları ve üreme sorunları gibi çok ciddi problemlere neden olduğunun ortaya çıktığını belirterek bu çalışmayı değerlendiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Elif Pelin Özün Özbay, "Teknolojinin nimetlerinden faydalanırken sağlığınızdan olmayın" dedi.

Günümüz şartlarında cep telefonu kullanmadan yaşamanın neredeyse imkansız hale geldiğini ancak ciddi bir radyofrekans dalgaları kullanan cep telefonlarının vücudumuzdan ve özellikle baş bölgesinden uzak tutulmasını öneren Özbay, "Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, cep telefonlarını vücudumuzdan olabildiğince uzakta tutmak. Cep telefonları bilgiyi iletmek için radyofrekans dalgalarını kullanır ve cep telefonlarının kullandığı radyo dalgaları, belli açılardan radyasyon niteliği taşır ve sürekli bu dalgalara maruz kalmak çeşitli riskleri beraberinde getirir. Yapılan araştırmalara göre cep telefonunu kulaklıkla kullanmanın radyasyon etkisini ciddi ölçüde düşürdüğü belirtilmektedir" diyerek cep telefonunun imkanlar ölçüsünde kulaklıkla kullanılmasını tavsiye etti.

"Uyku ve dikkat bozukluğunun yanında kısırlığa da neden olabiliyor"

Kaliforniya Üniversitesi tarafından yapılan araştırma sonuçlarını değerlendiren Liva Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Elif Pelin Özün Özbay, "Daha önceki çalışmalarda cep telefonlarının daha çok beyin ya da kulakta tümör oluşturduğuna dair uyarılar yapılırken son çalışmalar zararlı etkilerin daha çok gençlerde uyku ve dikkat bozukluklarıyla ilişkili olduğunun altını çizmektedir. Çalışmanın endişe verici diğer sonuçları ise erkeklerde düşük sperm sayısı ve kötü sperm kalitesiyle ilişkilidir. Kadınlarda da belli bir takım olumsuz etkileri olduğu belirtilmiştir. Maalesef günümüz gençliği telefonu kullanmıyor. Telefon hayatının ayrılmaz bir parçası oluyor. Gün boyu telefonu elinden düşürmeyen gençler gece yatağa da cep telefonu ile giriyor. Sağlıkları için telefondan gece yatarken bari uzak kalsınlar" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title