Haberler

Hatip'lilere Seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'İmam-Hatip'lere cansuyu vermenin şerefi yeter' Haber Özgür ALTUNCU - Kamera Ünsal ÇAKİN İstanbul DHA ÖNDER ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda ortaklaşa düzenlenen 'Kardeşlik' temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliğine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'İmam-Hatip'lere cansuyu vermenin şerefi yeter'

Haber Özgür ALTUNCU - Kamera Ünsal ÇAKİN İstanbul DHA

ÖNDER ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sinan Erdem Spor Salonu'nda ortaklaşa düzenlenen 'Kardeşlik' temalı Kutlu Doğum Haftası etkinliğine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen İmam-Hatip öğrencilerinin tamamen doldurduğu tribünler, Erdoğan'ı coşkuyla karşıladı. Tribünleri dolaşan Başbakan, kendisine sevgi gösterilerinde bulunan öğrencilere çiçek dağıttı. Erdoğan, bir ara bir bebeği kucağına alıp sevdi.

BAŞBAKAN'A BARIŞ SÜRECİ DEVAM ETSİN RİCASI

İlk konuşmayı, Önder Genel Başkanı Hüseyin Korkut yaptı. Korkut, Başbakan Erdoğan'dan bir ricası olduğunu söyleyerek, Ne olur çözüm sürecini sürdürelim. En büyük kardeşlik projesini tamamlayalım dedi. Başbakan'a eşlik eden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ise, konuşmalarını kısa tutup, salonu selamlamakla yetindi.

YENİDEN HAYAT BULDU

Erdoğan, konuşmasının başında, kendisi gibi çocuklarının da İmam-Hatip mezunu olduğunu vurgulayarak, Allah'a şükür, 28 Şubat'ta katsayı ve başörtü yasağıyla kapıları kapanmış İmam-Hatip okullarına yeniden can bulması için hizmetkarlık etme şerefine nail olduk dedi.

İMAM-HATİP'LERE CAN SUYU VERMİŞ OLMAK YETECEK...

Kendisine 12 yıllık Başbakanlık döneminde neyi yaptığının sorulması halinde, Öyle sanıyorum ki, İmam-Hatip okullarına yeniden can suyu vermiş olmak şerefi yetecek diyeceğini söyleyen Erdoğan, İnşa ettiğimiz yollar bir gün eskiyecek. Barajlar, konutlar, hastaneler bir gün miladını dolduracak. Köprüler, havalimanları gün gelecek yeniden inşa edilmek isteyecek. Ama inanın, bir tek çocuğun, bir tek gencin Kur'an'ın, Hz. Nebi'nin ışığında yetişmesini tesir ettiysek, işte o eser ebediyete kadar bizimle gelecek. Asıl olan, geride fani eserler değil, baki eserler bırakabilmektir şeklinde konuştu.

DİKKAT ÇEKEN LOGO

Kardeşlik vurgusunun yapıldığı programın logosu, Mısır'daki direniş sembolü Rabia oldu. Üzerinde Hucuret Suresi'nin Müminler ancak kardeştir ayetinin yer aldığı logo, hattat Bilal Akkaya tarafından özel olarak tasarlandı. Logonun İslam dünyasında yaygın olarak kullanılan Hz. Fatıma'nın eli ile benzerliği dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Korkut Sinan Erdem Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title