Haberler

Hatay Turizmden Hak Ettiği Payı Almak İstiyor

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (Atso) Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Valilik Konağı ve İl Sağlık Müdürlüğü Binalarının Müzeye Tahsis Edilerek, Bir Kültür Parkuru Oluşturulmasını İstedi.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay Valilik Konağı ve İl Sağlık Müdürlüğü binalarının müzeye tahsis edilerek, bir kültür parkuru oluşturulmasını istedi.

Mozaik bakımından dünyanın en büyük ikinci müzesi olan Antakya Arkeoloji Müzesi'nde yaşanan yer sıkıntısı nedeniyle tarihi eserlerin büyük kısmı depolarda muhafaza ediliyor. Antakya Arkeoloji Müzesi'nin sergileme alanının yetersiz olduğuna dikkat çeken ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, "Bu durum Antakya yöresi için olumsuz bir durum. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak birden çok müze alanının Antakya içinde yer almasını istiyoruz. Dünyanın en önemli mozaik eserlerine sahibiz, ama onları sergileyemiyoruz.

Hatay'ın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için bir an önce Valilik Konağı'nın ve Sağlık Müdürlüğü'nün müze yerine katılarak Antakya merkezinde bir kültür parkuru oluşturulması gerekiyor" dedi.

Dünyada Tunus'taki müzeden sonra mozaik açısından ikinci müze olan Antakya Arkeoloji Müzesi'nde 40 bin civarında eserin bulunduğunu ancak yer darlığı nedeniyle eserlerin bin 500'ünün sergilendiğini kaydeden Çinçin, "Hatay'ı ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı yıllık ortalama 160 bin dolayında. Müzenin genişletilmesi durumunda bu rakam 1 milyon turiste ulaşabilir. Hatay, depolarda tutulan ve yer altında çıkartılmayı bekleyen eserleriyle üçten fazla müzeyi kaldıracak kapasiteye sahiptir" diye konuştu.

2005 yılı rakamlarına göre Antakya Arkeoloji Müzesi'ne kayıtlı 35 bin 135 eserden yalnızca 2 bin 700 dolayında eser sergileniyor. Müzeye kayıtlı 17 bin 894 adet arkeolojik, 984 adet etnografik, 14 bin 388 sikke, 421 adet tablet, bin 373 adet mühür ve mühür baskısı, 77 adette elyazması kitap bulunuyor.

(OK-AB-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title