Haberler

Hatay'da moloz dökümüne karşı "yaşam nöbeti" başlatan depremzedelere biber gazıyla müdahale

Güncelleme:

Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde moloz dökümünü protesto etmek isteyen vatandaşlara jandarma ve çevik kuvvet polisi müdahale etti. Polisin sıktığı biber gazı nedeniyle bir kadın baygınlık geçirdi. Valinin kendilerine verdiği sözü tutmadığını belirten bir depremzede, "Vali size 'bu halkı ezin geçin katil mi olun' dedi. Neden verdiği sözü yerine getirmiyor bu vali? Buraya molozların dökülmesini istemiyoruz. Burada astım hastası olanlar var. Çocuklar var" diye tepki gösterdi.

Hatay'da depremzedelerin enkaz molozlarının yaşam alanlarına yakın dökülmesine karşı depremzedelerin dün başlattığı yaşam nöbetine jandarma ve çevik kuvvet polisi gaz sıkarak müdahale etti. Bir kadın gazdan etkilenerek baygınlık geçirirken, kolluk kuvvetleriyle vatandaşlar arasında itiş kakış yaşandı. "Çocuklarımız tehlikede. Depremden ölmedik, mikroptan öleceğiz" diye tepki gösteren depremzedeler "Köyümüzde moloz istemiyoruz" sloganları attı.

"DEPREMZEDELERE TOMA YOLLUYORLAR"

Bir depremzede, "Burada insanlar enkaz altındayken bu jandarmalar depremzedelere müdahaleye gelmişler. Herkes bilsin ki buradaki yaşam alanımızı savunacağız. Moloza, kansere geçit yok. Bu topraklar hepimizin. Depremzedeleri enkaz altında bıraktılar. Bugün depremzedelere TOMA yolluyorlar" diye tepki gösterdi.

Bir vatandaş ise, "Biz ailemizi düşünüyoruz, sizin yok mu? Siz gelip burada oturun bakalım ne olacak size? Lütfen bizi anlayın" dedi.

"NEREYE GİDECEĞİZ, KİME SIĞINACAĞIZ"

Depremzede bir kadın ise "Nefes alamıyoruz. Benim eşim kalp hastası. Biz enkazda yatacağız ama bunu yapmasınlar bize" derken bir başka depremzede ise, "Bizim çocuklarımız var, korkuyoruz. Enkazda paramız kaldı. Nereye gideceğiz. Kime sığınacağız. Sesimizi duyuracak kimse yok. Herkes bize yalan söylüyor" diye yakındı.

"NE KAYMAKAM NE DE VALİ BULUNDUKLARI MEVKİYİ HAK ETMİYORLAR"

Başka bir depremzede, "Üç gün kaldılar, sahaya inmediler. Şimdi bizi öldürmek için yine sahadalar. Vali, kaymakam, her kimin yetkisi varsa bu halkın sesini duysun. Vicdanen rahat yatabiliyor mu bu adam? Onun çocukları yok mu? Ne kaymakam ne belediye başkanı ne de vali şu an bulundukları mevkiyi hak etmiyorlar" dedi.

"VALİ SİZE 'BU HALKI EZİN GEÇİN KATİL Mİ OLUN' DEDİ"

Bir kadın depremzede ise kolluk kuvvetlerinin müdahalesine ilişkin, "Vali size bu halkı ezin geçin katil mi olun dedi. Neden verdiği sözü yerine getirmiyor bu vali. Buraya molozların dökülmesini istemiyoruz. Burada astım hastası olanlar var. Çocuklar var. Çocuklarımızın geleceğini tehdit etmenize hiçbirinizin hakkı yok. Valili 'katil olun' emrini mi vermiş siz askerlere. Vali geçen hafta 300 araçtan sonra buraya döküm yapılmayacak sözü verdi. Hani nerede?" diye yakındı.

Bir başka yurttaş da "Biz gece gündüz askerlerle, polislerle karakollarda bütün Samandağ halkını toplayarak günümüz geçirmeyeceğiz böyle. Lütfen toprağımızı elimize versinler, rahat bir nefes, rahat bir çocuk doğsun bu köyde artık" dedi.

"VALİ BEY GELSİN BİZİM GİBİ ÇADIRINI KURSUN BURAYA BAKALIM"

Bir yurttaş da "Vali Bey gelsin bizim gibi çadırını kursun buraya bakalım. Bizim gibi maskesiz gezsin. Biz de insanız. Onun gibi bizim de hakkımız var burada. Biz burada çadırımızı kurarız ama temiz bir şekilde yaşarız. Hastalıktan öleceğime depremde ölseydim" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Yeşilköy Mahallesi Samandağ Jandarma Astım Hatay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (19)

ismail bey :

Sosyalist zihniyet hala provakasyon peşinde. Kentsel dönüşüme karşı eylem yapanlar ile, deprem bölgesinde çalışmaları engellemeye çalışanlar aynı kalıbın adamları..

132
73
yanıtYanıtla
OLCAY ŞADAN:

Alın size hükümet ve o hükümetin valisi. İnsanların yaşam yerlerine moloz dökülüyor akıl yok.

102
76
yanıtYanıtla
Cevap :

Molozları dökecek başka yer yok mu o mahalleye döküyorlar. Rezillik !

102
56
yanıtYanıtla
ercan gurbhetchi:

Molozlar kalkmadan evler yapılamaz. Molozlar mecburen dökülecek bir yere. Bunlar gerçekten yerel halk mı? Acılar tazeyken amaç ne? Kentsel dönüşüme toki ye de 2015 te karşı çıkıldı ne canlar gitti maalesef.

88
48
yanıtYanıtla
Demet Alptekin:

Hiç ders alan yok ... Hala kaos ve fitne peşindeler... Azcık durulun kendinize gelin ne canlar gitti... Neler yaşandı....

95
40
yanıtYanıtla
erman genç :

Yazıklar olsun Devlet daha ne yapsın kardeşim 20-30 kendini bilmez Provokasyon yapıyor, Nereye atılacak milyonlarca ton hafriyat onların hepsi kullanılacak öncelik alan açıp Ev yapmak şehri inşa etmek,,

52
76
yanıtYanıtla
Cengiz Ülger:

Nereye döksünler molozları,yabancı ülkeyemi götürsünler.

78
48
yanıtYanıtla
ERKAN :

liyakatsiz yöneticilerin yapacağı iş bu kadar olur. mahalleye moloz dökmek nedir şehirde hiç mi atıl boş alan yok depremzedeye biber gazı sıkmakta nedir adamları kaç defa öldüreceksiniz

74
39
yanıtYanıtla
Erkan Can :

gercekten 3. dunya ulkesiyiz.. şu yasananların benzerini herhangi bir avrupa ülkesinde görebilir misiniz.. insana verilen değerdir bu

44
45
yanıtYanıtla
ercan gurbhetchi:

fransa(devam ediyor hala) abd (her zaman) hollanda (atlar ve köpekli polisler saldırır) daha çok. Amaç ne?

yanıt10
yanıt12
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title