Haberler

Hatay Başsavcısı: Deprem sonrası kimliği belirlenemeyen 193 cenazeden DNA alındı ancak eşleşme yapılamadı

Güncelleme:

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından kimliği belirlenemeyen 193 cenazeden DNA örneği alındığını ancak eşleşme olmadığını belirtti. Yakınlarına ulaşılamayan ve DNA örneği vermeyenlerin en yakın adliyeye başvurarak müracaat etmeleri gerektiği açıklandı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından kimliği belirlenemeyen 193 cenazeden DNA örneği alındığını ancak eşleşme olmadığını belirterek, " Hatay'da yakınlarına ulaşamayan ve DNA örneği vermeyenler varsa ilgili kişilerin ikamet ettikleri en yakın adliyeye başvurarak, DNA incelemesi ve biyolojik örnek alınması için müracaat etmeleri gerekmektedir." dedi.

"HATAY'DA 17 BİN 615 İNSANIMIZIN VEFAT ETTİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİR"

Çelikkol, Hatay Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Medya İletişim Bürosu Koordinasyon Toplantısı"nda gazetecilerle bir araya geldi. Kahramanmaraş merkezli söz konusu depremlerde hayatını kaybedenlerin kimlik tespit çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çelikkol, şunları kaydetti; "Hatay il merkezinde (merkez Antakya ve Defne ilçeleri) 17 bin 615 insanımızın deprem nedeniyle vefat ettiği tespit edilmiştir.

Hatay Başsavcısı: Deprem sonrası kimliği belirlenemeyen 193 cenazeden DNA alındı ancak eşleşme yapılamadıHatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol.

"1825 KİŞİNİN KİMLİK TESPİTİ YAPILARAK YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ"

Bu kapsamda yapılan ölü muayene işlemleri neticesinde ilk etapta 2 bin 18 kişinin kimlik bilgileri tespit edilememişti ancak gerçekleştirilen tahkikatlar dahilinde, biyolojik örnek veren 708 kişi ile yapılan inceleme ve tanık beyanları ile DNA, parmak izi ve fotoğraf eşleşmesi sonucu 1825 kişinin kimlik tespiti yapılarak cenazeleri yakınlarına teslim edilmiştir.

"193 CENAZEDEN DNA ALINDI ANCAK EŞLEŞME YAPILAMADI"

Vücut bütünlüğü bozulmuş 193 cenazenin DNA örnekleri alınmış ancak eşleşme yapılamadığından yakınlarına teslim edilememiştir. Depremde Hatay'da yakınlarına ulaşamayan ve DNA örneği vermeyenler varsa ilgili kişilerin ikamet ettikleri en yakın adliyeye başvurarak, DNA incelemesi ve biyolojik örnek alınması için müracaat etmeleri gerekmektedir."

Kaynak: AA / Güncel

Deprem Hatay Deprem Adliye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500

Yorumlar (3)

Güray Dilli :

Deprem üzerinden bir yıl geçti. Deprem konutları bir yılda iktidar tarafından yapılıp depremzedelere teslim edilecekti. Ne oldu , kontenyerler boşalmamış daha , su içinde olduklarını okuyoruz. Ölüden ziyade diriler için çalışsanız...

21
9
yanıtYanıtla
Ömer yemiş:

Belki bütün tanıdıkları vefat etti

21
0
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

belki suriyeli veya afgandılar

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title