Haberler

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan canlı yayında çağrı: 700 bin kişi şehri terk etti, Hatay'a sahip çıkmamız lazım

Güncelleme:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, deprem nedeniyle yüz binlerce kişinin şehri terk ettiğini belirterek, Hatay'a sahip çıkılmasını istedi. Hatay'ın nüfusunun 1,7 milyon olduğunu belirten Savaş, "650-700 bin kişi şehri terk etmiş durumda. Biz bu insanları geri getirmek zorundayız. Herkesin Hatay'a sahip çıkması lazım. Bu milli bir meseledir. Ülkesini seven herkesin milli meselesidir." ifadelerini kullandı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan 7.7 ve 7.6'lık depremlerin en çok etkilediği kentlerden biri olan Hatay'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Habertürk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı. Bölgedeki son duruma ilişkin bilgiler veren Savaş, yüz binlerce kişinin bölgeyi terk ettiğini belirterek, Hatay'a sahip çıkılmasını istedi.

"BİZ BURAYI KAYBEDERSEK ÇOK ŞEY KAYBEDERİZ"

Geçtiğimiz günlerde Hataylılara yaptığı "Topraklarınızı satmayın" çağrısı hakkında konuşan Savaş, "Hatay 43 bin yıl öncesine kadar uzanan bir tarihe sahip. İlk buğdayın yetiştirildiği, ilk zeytinin sofrayla buluştuğu yer. Dünyadaki ilk hipodroma sahip. Hatay'ın enleri ilkleri çok. Birçok etnik unsurun yüzyıllardır birlikte yaşadığı yer Hatay. Kafkaslardan Mısır'a kadar, Orta Doğu'dan Kuzey Afrika'ya kadar, Kuzey Afrika'dan Anadolu'ya kadar ticaret merkezliği yapmış. Doğu Akdeniz'den Mavi Vatan'dan bahsediyoruz. O enerjinin geçiş noktası Hatay İskenderun Limanı. Hatay Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ne son emaneti. Biz burayı kaybedersek çok şey kaybederiz." dedi.

"650-700 BİN KİŞİ HATAY'I TERK ETTİ"

Hataylıların kenti terk ettiğini belirten Savaş, "Biz şu anda 12 yıldır misafir kabul ediyoruz. Söylenenin çok üzerinde misafiri kendi imkanlarımızla misafir ediyoruz. Bir hafta önce sayılara baktığımızda 380 bin Hatay'a kayıtlı telefon sahibi şehir dışına çıkmış. Bunlara yaşlı ve çocukları da eklediğimizde ortalama 650-700 bin eder. Biz bu insanları geri getirmek zorundayız. Hatay'ın orijinal nüfusu 1 milyon 700 bin. Yani Hatay'ın yüzde 60'ı şehri terk etmiş durumda. Herkesin Hatay'a sahip çıkması lazım. Hatay Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin kalesidir. Bu milli bir meseledir. Ülkesini seven herkesin milli meselesidir." ifadelerini kullandı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500

Yorumlar (21)

haksız mıyım:

antakyada binlerce insan yakınlarını kaybetti.binlercesi evini,işini, iş yerini kaybetti. şehrin yarısı yıkıldı. alt yapı çöktü. hala su bile verilemiyor. savaştan büyük afet yaşayan bu insanlar antakyada kalıp napacak, nasıl yaşayacak?çözüm üretin sonra kalın deyin

65
8
yanıtYanıtla
mesut:

Sınırda 7/24 devriye gezen askerler var. Asker orayı korur sen merak etme başgan. Algı yapmayıda bırak..

42
31
yanıtYanıtla
faruk kuzu:

Biz toprağımıza sahip çıkarız da siz vatandaşımıza sahip çıkmadınız utanmadan birde tv ye çıkıyorlar yazıklar olsun nasıl ödeyeceksiniz binlerce insanın vebali boynunuzda..

56
16
yanıtYanıtla
Hüseyin Kırca:

Başkanın yatacak yeri yok. Yıkılan mahallelerin baş sorumlusu. Kentsel dönüşüm düşmanı. O canların hesabını nasıl vereceksin Lütfü Savaş!?

56
13
yanıtYanıtla
faruk kuzu:

yahu bu adam hangi yüzle ekrana çıkıyor yazıklar olsun o kadar insanın vebali bunların boynunda..

42
13
yanıtYanıtla
Mali:

mesut ne sınırından bahsediyorsun. kamyon kamyon mülteci nasıl giriyor o zaman? 7/24 devriye gezen asker mi müsade ediyor.... acilen tüm Türkiye'de yabancı satışı yasaklanmalı

44
10
yanıtYanıtla
Bulent Yilmaz:

Zamanında kentsel dönüşüme karşı çıkıyordun kaç tane mahkeme açıldı bu günlerin geleceğini öngörmen lazımdı ama sizin ülke vatan diye bir derdiniz yok

31
1
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

hatay

13
4
yanıtYanıtla
KUL HAKKI:

Sanki kendiniz hataya sahip çıktınız da insanlardan bekliyorsunuz . Geç bunları geç.

11
2
yanıtYanıtla
YuSuF EkMeN :

ne ev kaldı ne okul nede hastahane napmamızı bekliuosun lutfi beyy

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title