Haberler

Harran Üniversitesi'nde Kimi Mutlu Kimi Mutsuz!

Güncelleme:

Harran Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, yönetim kadrosunu baştan aşağı değişiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Harran Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Ramazan Taşaltın, bir yandan istifaları kabul ediyor bir yandan da kendi ekibini oluşturmaya devam ediyor. İlk etapta Taşaltın ile birlikte çalışmayacaklarını anlayan rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Yılmaz ve Prof. Dr. Ali Ziya Karakılçık istifa ederek görevlerinden ayrıldı.

Ardından rektör adayı olarak Taşaltın'ın karşısına çıkan rakipleri Prof. Dr. Abuzer Pınar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı'ndan, Mehmet İriadam ise Veteriner Fakültesi Dekanlığı'ndan istifa etti. Her gün yeni istifa haberlerinin geldiği üniversiteden Mustafa Deveci'nin de Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı'ndan istifa ettiği bilgisi geldi. Servet Şimşek de Bütçe Daire Başkanlığı görevinden alındı. Eski Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ile çalışan çoğu müdür de görevinden alınırken, rektörlük katındaki koruma ve şoförlerin dahi başka görevlere yollandığı öğrenildi.

İKİ REKTÖR YARDIMCISI GÖREVE BAŞLADI

Birlikte çalışacağı isimlerin üzerinde titizlikle durduğu anlaşılan Rektör Taşaltın, ilk etapta danışmanlarını belirledi. Yrd.Doç.Dr. Akif Nacar, Öğretim Görevlisi Abdülkadir Aydın ve Abdullah Göçmez geçen hafta danışman olarak atandı. Eski Rektör Yardımcısı ve bir süre rektör vekilliği yapan Prof. Dr. Ercan Yeni yine rektör yardımcısı olarak çalışmaya devam ederken, rektör yardımcılığına atanan diğer isim ise aslen Diyarbakırlı olan Prof. Dr. Şerafettin Çelik oldu.

MUTLU'NUN AKRABASI HALA GÖREVDE

Harran Üniversitesi'nin eğitim, öğretim ve bilimde hak ettiği yere gelmesi için radikal değişikliklere hazırlıklı olduğu öğrenilen Rektör Taşaltın'ın görevden almalara ve yeni atamalara devam edeceği belirtildi. Bu sebeple Mutlu ile birlikte çalışan dekanların, daire başkanlarının ve müdürlerin şimdiden istifalarını rektörlüğe sunduğu ortaya çıktı. Ancak Mustafa Hayri Bilim'in, Mutlu ile akrabalığı olmasına rağmen genel sekreterlik görevini sürdürmeye devam ettiği anlaşıldı.

Bilim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda müşavir olarak görev yaparken, Mutlu tarafından Harran Üniversitesi'ne genel sekreter olarak atandı. Ayrıca Mutlu'nun görevini bırakmadan yaklaşık iki önce Bilim'e genel sekreter kadrosu verdiği ileri sürüldü.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title