Haberler

Hamburg'da Gençler Ekonomi Konusunda Uzmanlaşıyor

Almanya'nın Hamburg kentindeki Ticaret Odası (HK) 15 yaşından büyük lise öğrencileri ve meslek eğitimindeki gençleri, düzenlenen seminerler dizisiyle ticaret ve ekonomi alanında ek uzmanlaştırıyor.

Almanya'nın Hamburg kentindeki Ticaret Odası (HK) 15 yaşından büyük lise öğrencileri ve meslek eğitimindeki gençleri, düzenlenen seminerler dizisiyle ticaret ve ekonomi alanında ek uzmanlaştırıyor.

İki haftada bir, cumartesi günleri Genç Akademi (Junge Akademie) adıyla verilen ve iki yıl süren eğitim boyunca gençler işletme, iktisat, iletişim, proje menajerliği, ticaret etiği ve Hamburg ekonomisi dersleri görüyor. Gençler, ayrıca büyük şirketleri ziyaret edip ilgilerini çeken alanlar üzerine bilgi topluyorlar.

TÜRK KÖKENLİ MİLLETVEKİLİ DE TOPLANTIYA KATILDI

Hamburg Ticaret Odası'nda düzenlenen Genç Akademi'nin yeni dönem tanıtım toplantısına Hamburg Eyalet Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Güngör Yılmaz da katılarak, yetkililerden bilgi aldı. Genç Akademi Müdürü Angela Hellberg, yardımcısı Sara Kleinfeldt, öğretim üyesi Dr. Torsten König, eski öğrenciler Sabrina Hoffmann, Tibor Schöniger ve akademiye sponsorluk yapan Tisson & Company şirketi temsilcisi Stefan Kuhardt öğrenci ve velileri bilgilendirdiler.

Angela Hellberg, akademinin 2009'da kurulmasına Hamburg'daki şirketlerin "Okullardan mezun olan öğrencilerin ticaret ve ekonomi bilgisi çok yetersiz" şikayetlerinin vesile olduğunu belirterek, "Ticarete ilgi duyan gençleri okul veya meslek eğitimi sürecinde ayda iki günlerini ayırarak ek vasıf sahibi yapmak için başlattığımız proje çok başarılı oldu. Genç Akademi'yi bitiren bir çok öğrencimiz

üniversitede veya mesleklerinde çok iyi yerlere geldiler" dedi.

ŞİRKETLER İÇİN ÖNEMLİ İSTİHDAM KAYNAĞI

Sara Kleinfeldt, eğitim süresi içinde şirketler ziyaret edildiği ve şirketlerin akademiye gelip kendilerini tanıttığı ve istihdam alanları hakkında bilgi verdikleri için gençlerin çok iyi bir iletişim ağı imkanına sahip olduklarını kaydetti. Eğitimin sonundaki imtihanı başarıyla tamamlayanlara sertifika verildiğini belirten Kleinfeldt, bu sertifikanın ticaret ve ekonomiyle alakalı bir çok işyeri için adeta bir anahtar olduğunu kaydetti.

Akademinin ilk mezunlarından olan Tibor Schöniger ve ve ikinci dönem mezunu Sabrina Hoffmann, eğitim süresinde edindiklerini bilgilerin üniversite ve meslek hayatında çok yararını gördüklerini söylediler.

EĞİTİMİ SPONSOR ŞİRKETLER ÜSTLENİYOR

Her öğrenci için eğitim giderinin ayda 150 Euro olduğunu ancak öğrencilerin sadece 50 Euro ödediğini belirten Kleinfeldt, kalan bölümün akademinin sponsor şirketleri ve kurumları tarafından karşılandığını kaydetti. Maddi imkanı olmayan öğrencilerin 50 Euroluk aylığı ödemekten muaf tutulma imkanlarının da olduğuna işaret edildi. Şirketlerin 24 aylık eğitim boyunca ayda 100 Euro ödeyerek, bir öğrencinin eğitimi üstlenerek sponsor olabilecekleri açıklanırken, sponsor şirket ve kurumların Genç Akademi'nin yayınlarında, el ilanlarında, broşürlerinde ve tanıtım kampanyalarında isimlerine yer verildiği belirtildi.

Güngör Yılmaz, "Genç Akademi'nin verdiği eğitim daha okul ve meslek eğitiminde olan gençlerin ufkunu açıyor, ek vasıf kazandırıyor. Eğitimi alan gençlerin çok iyi yerlerde iş bulmaları çok sevindirici. Akademide göçmen kökenli gençlerin sayısının artması için çaba harcamak istiyorum. Veliler mutlaka çocuklarını bu imkanlar hakkında bilgilendirmeli. Ayrıca göçmen kökenli işverenlerin de akademiye angaje olmalarını gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Akademi hakkında daha geniş bilginin www.hk-ja.de internet sitesinden alınabileceği belirtildi. - Hamburg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güngör Yılmaz Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title