Haberler

Hamas'tan Gazze Kasabı'na ağır darbe! 4 İsrail askeri daha öldürüldü, 79 askeri araç imha edildi

Güncelleme:

Hamas'ın askeri kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail ordusuna ağır darbe indirdi. Gazze'nin doğusunda 2 İsrail askerini keskin nişancı tüfeğiyle öldüren Hamas, Han Yunus kentinin kuzeydoğusunda da 2 İsrail askerini etkisiz hale getirdi. İsrail'e ait komuta odalarını da hedef alan Kassam Tugayları, son 72 saat içerisinde aralarında tankların da olduğu işgal ordusunun 79 askeri aracını imha etti.

Hamas'ın askeri kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Gazze ve Han Yunus kentinde düzenlediği saldırılarda 4 İsrail askeri öldürüldü. Kassam Tugayları, İsrail ordusuna ait 79 askeri aracı imha etti.

HAMAS, 79 İSRAİL ASKERİ ARACINI İMHA ETTİ

İsrail'in Gazze'deki katliamları devam ederken, Hamas'ın askeri kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgalci İsrail ordusuna ağır darbe indirdi. Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, iki İsrail askerinin Gazze'nin doğusundaki eş-Şucaiye bölgesinde keskin nişancı ateşiyle vurulduğu ve bunun son 24 saat içerisinde 3. eylem olduğu belirtildi. Açıklamada son 72 saat içerisinde Gazze'de 79 İsrail askeri aracının imha edildiği de kaydedildi.

Hamas'tan İsrail ordusuna ağır darbe: Askerler öldürüldü, tanklar imha edildi

İSRAİL ASKERLERİ HAVAYA UÇURULDU

Kassam savaşçılarının Şeyh Rıdvan bölgesinde de (Gazze Şehri'nin kuzeyinde) bir tünel ağzını bombaladığı ve işgal ordusuna bağlı bir kuvvetin onlara doğru ilerlemesiyle söz konusu tünelin havaya uçurulduğu aktarıldı. Patlama sonucu İsrail askerleri arasında ölü ve yaralıların olduğu vurgulandı.

Hamas'tan İsrail ordusuna ağır darbe: Askerler öldürüldü, tanklar imha edildiİsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu

Ayrıca Hamas, Han Yunus kentinin kuzeydoğusunda 2 İsrail askerinin vurulduğunu açıkladı. Han Yunus'un doğusunda ise 6 askerden müteşekkil İsrail yaya birliğiyle çatışmaya girildiği; olayda İsrail güçlerinden bazılarının yaralandığı ya da öldüğü ifade edildi. Ayrıca birlikte bulunan bir robotun da ele geçirildiği kaydedildi.

İSRAİL'İN KOMUTA ODALARI VURULDU

Kassam Tugaylarının ayrıca Han Yunus'un doğusunda İsrail'e ait iki tankı Yasin-1 roketleriyle, kuzeyinde de bir Merkava tankını tanksavar bombayla vurduğu belirtildi. Han Yunus'un doğu ve kuzey eksenlerine sızan İsrail güçlerinin de havan toplarıyla vurulduğu, Gazze'nin güney ekseninde İsrail'e ait komuta odalarının da hedef alındığı ifade edildi.

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 86, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü.

Hamas'tan Gazze Kasabı'na ağır darbe! 4 İsrail askeri daha öldürüldü, 79 askeri araç imha edildi

GAZZE'DE CAN KAYBI 17 BİNE YÜKSELDİ

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112'si çocuk, 4 bin 885'i kadın olmak üzere 17 bin 177'ye yükseldi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 265 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılarında 22 sivil hayatını kaybederken, Hizbullah ile sınırda girdiği çatışmalarda ise 90 Hizbullah mensubu öldü.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

İsrail ordusu, 1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Orta Doğu Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı?
500

Yorumlar (3)

TUĞBA ÖZYILMAZ:

Rabbim yar ve yardımcınız olsun Ebu Ubeyde ve ordusu..sizinle gurur duyuyoruz vatan millet Kudüs için tüm cesaretiniz ve kısıtlı imkanlara rağmen yeryüzünün en acımasız zalim yahudileriyle carpisiyonuz...boykot devam ediyoz duamizla yaninizdayiz

69
3
yanıtYanıtla
tamer topaloglu:

Sonu belli olan bir savaş bu, hamasın eğer İsrail kadar gücü olsa bu savaş başka bir durumda gerçekleşeceği aşikar. Ama imkanları bizim kurtuluş savaşındaki imkanları kadar bile yok

55
3
yanıtYanıtla
oturan:

kassam tugayları 1 vuruyor israil 100 vuruyor sürdürülemez bu durm. yapmayın etmeyin.

23
8
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title