Haberler

Kahire'deki ateşkes görüşmeleri öncesi İsrail pürüz çıkardı: Esirlerin isim listesini almadan Mısır'a gelmeyiz

Güncelleme:

Hamas ile İsrail arasında ateşkes görüşmeleri devam ediyor. Arap basınına konuşan bir Hamas yetkilisi, yeni esir takası ve Gazze'de aşamalı bir ateşkes konusunda birkaç güne kadar anlaşma sağlanabileceği söyledi. Görüşmelerde Hamas, insani yardımların devam etmesi ve yerinden edilmiş Filistinlilerin evlerine dönmesi taleplerini dile getirecek. İsrail heyeti ise alıkonulan İsrailli esirlerin isim listesini almadan görüşmelerin gerçekleşeceği Mısır'a gitmeyeceğini açıkladı.

Hamas ile İsrail arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes konularında yakında anlaşma sağlanabileceği kaydedildi. Haaretz'in haberine göre, Arap basınına konuşan ve ismi açıklanmayan Hamas yetkilisi, yeni bir esir takasına ilişkin taraflar arasında "birkaç güne kadar anlaşma sağlanabileceği" bilgisini paylaştı.

HAMAS'TAN GAZZE'YE YARDIM VE FİLİSTİNLİLERİN EVLERİNE DÖNEBİLMESİ TALEBİ

Haberde, söz konusu yetkilinin, Hamas'ın İsrail hapishanelerinden serbest bırakılacak Filistinli siyasi mahkumların sayısı konusunda esneklik göstermeye hazır olduğunu söylediği aktarıldı.

Hamas ile İsrail arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes konusunda anlaşma yakında sağlanabilir

Hamas'ın Gazze'ye insani yardımların devam etmesi ve yerinden edilmiş tüm Filistinlilerin evlerine dönebilmesini talep edeceğini kaydeden yetkili, 6 haftalık aşamalı ateşkese ilişkin resmi açıklama yapılabileceğini bildirdi.

Mısır basını bugün, Hamas, Katar ve ABD'den heyetlerin Kahire'ye geldiğini duyurdu.

Hamas ile İsrail arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes konusunda anlaşma yakında sağlanabilir

İSRAİL, ESİRLERİN İSMİM LİSTESİNİ ALMADAN ATEŞKES GÖRÜŞMESİNE GİTMEYECEK

İsrail basınına konuşan üst düzey siyasi bir kaynak ise İsrail heyetinin, Gazze'de alıkonulan İsrailli esirlerin isim listesini almadan ateşkesle ilgili görüşmeler için Mısır'a gitmeyeceğini kaydetti.

Adı açıklanmayan üst düzey Mısırlı bir yetkili, dün, ramazan ayı öncesinde Gazze'de ateşkes ilan edilmesine yönelik müzakerelerde "ilerleme" olduğunu belirterek, Mısır'ın ramazan ayından önce ateşkes anlaşmasına varılması için yoğun çaba gösterdiğini söylemişti. Söz konusu yetkili, "Ateşkes müzakerelerinde gözle görülür ilerleme var ve adil bir anlaşmaya varmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Hamas ile İsrail arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes konusunda anlaşma yakında sağlanabilir

NE OLMUŞTU?

Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takasına ilişkin müzakereler, Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, CIA Direktörü William (Bill) Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kemal ve Hamas heyetinin katılımıyla Fransa'nın başkenti Paris'te 24 Şubat'ta sonlanmıştı.

Hamas ile İsrail arasında esir takası ve Gazze'de ateşkes konusunda anlaşma yakında sağlanabilir

İsrail savaş kabinesi, müzakerelere devam edilmesi için Katar'ın başkenti Doha'ya "düşük seviyeli bir heyet gönderilmesini" kararlaştırmıştı.

Buna karşın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentine saldırı ve buradaki sivillerin tahliye planlarını onaylamak için hafta başı kabineyi toplayacağını belirtmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Kahire İsrail Mısır Gazze Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

kuzeyli baba:

israil ile türkiye tarih boyunca dost ülkeler olmuştur. hatta ve hatta israiiller yahudiler türkiye yi severler sayarlar hatta ve hatta araplar dan daha cok türk milletini severler yahudıler lakin bu ust yonetımın yaptıgı zulmu tum ısraıl halkına mal etmek te yanlıstır hatta ve hatta boykot edılen yahudı menseılı urunler bıle gereksız yere boykot edılıyor cunku en buyuk yatırımlarını yahudıler daıma türkiyeye yaparlar ve bu fırmalarda suan bınlerce ınsan mılyonlarca aıle ekmek yıyor

9
33
yanıtYanıtla
Oğuzhan Y:

Çok haklısınız,tarih boyunca hiç bir yahudi Türk ile savaşmamıştır.Hiç bir yahudi ülkemde terör eylemi yapmamış devletime ihanet etmemiştir.İsrail Kıbrısta Türk askerini işgalci görmemiş,suriyede ki askerimiz arap birliğinde kınamamıştır ve hatta Karabağ sorununda ermeni yi değilAzerbaycan ı desteklemiştir. PKK nın kuruluşunda destek vermemiş onu kendi topraklarında eğitmemiştir.Bunları yapanlar zate biliyor endini.

yanıt8
yanıt18
Abdullah Deyerli:

İsrail bu dünyadaki herkese benziyor tarz olarak kimse kendini üstün görmesin kafa aynı

17
6
yanıtYanıtla
Gelir Geçer Her şey:

Gücü elinde tutan kendisini tanrı gibi hissediyor. Yahudi, Hıristiyan, Müslüman ateist farketmez. Herkes bir dönüp kendisine baksa her taraf Israil ve her taraf Filistin gibi.

yanıt15
yanıt8
Hüseyin Civelek:

Bu dünya bir zaman mekanı.Zalimler istedikleri kadar zulüm etsinler.Allahın adaleti şaşmaz.Takva yolunda olanlar sabretsinler.Kuran da nice milletler nasıl helak olmuşlar,müslümanlara bildiriliyor.Yeterki inananlar dosdoğru olsunlar.Nerede o hüküm sürenler,kemikleri toprak olmu?lar.İnsan olmak yerine şeytanlaşmışlar,hesap zamanı vay halinize.

14
4
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Yaw he he okadar yalvarma yakarma beddua ibadet et bi karşılık görme sorgulama vakti gelmedimi

yanıt6
yanıt23
Hüseyin Civelek:

Sana ne anlatsam boş,ismini bile firaunlardan almışsın.Sanada sıra gelecek,o zaman bakalım alay edebilecekmisin.

yanıt4
yanıt0
Nilay Durmaz:

Her dua anında kabul olsaydı zaten kimse başını secdeden kaldirmazdi hem korkudan hem istekleri bitmezdi. Birinin duası bir başkası için kötü de olabilir. Ne sınav kalırdı ne dünyaya geliş sebebimiz olurdu. Kimsenin kimseden farkı da kalmazdı. Öyle bir denge öyle bir sistem var ki hiçbirimizin aklı buna yetmez. Aslında inanmak için de çok mucize var ama görmek isteyene. İnkâr edene ne dersen de.

yanıt18
yanıt4
Hasan Aykuş:

Sorgulasan da öleceksin sorgulamasan da! Ölünce de sadece gübre olup çiçeklere hayat vereceğini sanma. Yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem sahiplerini bekliyor...

yanıt2
yanıt0
Turan Şahin:

savaşı kazanan kim, ölen garibana oluyor, savaşın kazananı olmaz, israil hedefine ulaşır,fırsat bu fırsat diyor,arap birliği ve islam işbirliği teşilatı uyumaya devam

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title