Haberler

Festival Tanıtımı Kıl Çadır Kuruldu

Güncelleme:

Hakkari Belediyesi, 1'inci Berçelan Kültür ve Sanat Festivali'nin tanıtımı için belediye önüne çadır kurdu.

Hakkari Belediyesi, 28-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek 1'inci Berçelan Kültür ve Sanat Festivali'nin tanıtımı için belediye önüne çadır kurdu. Çadırda basın açıklaması yapan Başkan Fadıl Bedirhanoğlu, barış için herkesin çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Belediye tarafından bu yıl ilki düzenlenecek olan Berçelan Kültür ve Sanat Festivali'ne halkın katılımının sağlanması için belediye binası önüne kıl çadır kuruldu. Kıl çadırın içi yöresel kıyafet, çarık, çorap, yelek ve kilimlerle donatıldı. Çadırın yanında kurulan yayıkta ise ayran yapılarak gelen misafirlere ikram edildi. BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt ile birlikte kurdukları çadır ve amaçlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Bedirhanoğlu, bölgedeki savaş nedeniyle Berçelan festivalini yapamadıklarını başlatılan süreçle birlikte ilk kez coşkulu bir festival düzenleyeceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Bütün Kürdüstanlıların gönlünde Berçelan yaylasının ismi vardır. Bu festival herkesi şimdiden heyecanlandırıyor. Bundan dolayı çalışmalarımız son aşamaya geldi diyebiliriz. Hakkarilileri seven, Hakkarililerin hasretini duyan bütün dostlarımızı bu festivale davet ediyoruz. Berçelan festivalini yıllardır hazırlıklarını yaptığımız halde maalesef kirli savaşın sonuçlarından dolayı büyük şahadetler yaşandı ve maalesef ne Hakkarililere, ne de Hakkari dostlarına şu ana kadar yaşatma şansımız olmadı. Bu sene Diyarbakır nevruzunda Kürt halk önderi sayın Öcalan'ın gönderdiği mesajla birlikte bir barış süreci başlatıldı. Bütün halk tarafından, Türkiye çapında bir barış havası esti. Biz de bu havadan istifade ederek bir Berçelan Festivali'ni hem Hakkari halkına, hem de Hakkari dostlarına yaşatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımız son aşamaya gelmiştir. Artık Berçelan bu festivale hazırdır. Bütün dostlarımızı buraya bekliyoruz. Gelip bu güzel yaylada barış mesajlarını bütün dünyaya haykırsınlar. Berçelan Festivali'nin artık barış sürecinin geri dönüşümü olmayan bir sürece girilmesi için herkesin bir başlangıç noktası olarak çabalarını daha fazla yükseltmelerini vesile olsun istiyoruz. Bu vesileyle belediyemizin önünde Hakkari kültürünü yaşatan bir çadır kurmuşuz. Herkesi bu çadırı ziyaret etmeye davet ediyoruz."

VAN'A ATANAN BAŞSAVCI İLE SOHBET

Bu arada, ataması Van'a yapılan Hakkari Cumhuriyet Başsacısı Mehmet Kaya da kent merkezinde gezinti yaparken, çadır önünde Belediye Başkanı Bedirhanoğlu ile karşılaştı. Başsavcı Kaya, ayaküstü bir süre Başkan Bedirhanoğlu ile sohbet edip, daha sonra veda ziyaretine geleceğini söyledi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Rahmi Kurt Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title