Haberler

Hakkari'de Belediye Başkanından İmamlara Dayanışma Yemeği

Hakkari Belediye Başkanı Dr.

Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, kente görev yapan imamlarla yemekte bir araya geldi. Hakkari İl Müftüsü M. Feysal Geylani'nin de katıldığı yemekte konuşan Başkan Bedirhanoğlu, toplumsal sorunların çözümünde din görevlilerine önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek, "İslamiyet'in gerçekliğinden esinlenerek kimsenin etkisinde kalmadan, İslami mantıktan bilinç alarak bunu halka ulaştırmak, halka özümsetme gibi bir görevi yerine getirebilirsek bu toplumsal sorunların çoğu ortadan kalkar" dedi.

Hakkari Belediyesi'ne ait toplantı salonunda verilen yemeğe, İl Müftüsü Geylani'nin yanısıra Hakkari merkez ve ilçelerindeki camilerde görev yapan yaklaşık 100 imam katıldı. Hakkari Belediye Başkanı olmadan önce Dicle Üniversetesi İlahiyat Fakültesi'nde görev yapan Bedirhanoğlu, imamlara meslektaşları olarak hitap etti. Bedirhanoğlu, dinin halka ulaştırılması konusunda din adamlarına büyük görevler düştüğünü söyledi.

SİZLERİN MİSYONU ÇOK ÖNEMLİ

Din adamlarının peygamberlerin vekilleri olduğunu belirten Bedirhanoğlu konuşmasına şöyle devame etti:

"Bu açıdan bu dini bilgileri tüm gerçekliği ile halka verebilirsek sanırım insanların bundan etkilenmemesi mümkün değildir. Fakat maalesef bu din kendi felsefesiyle, kendi anlayışı ile kendi gerçeği ile halka verilmediği için kimisi kendini Allah yerine koyar ve Allah'ın kullanması gereken yetkilerini kendinde bulur. Din adamları olarak, Yezid'in İslamı'nın Hz. Muhammad'in İslamı olduğunu kabul etmememiz gerekiyor, zaten olamaz da. Çünkü Yezid kendi İslami anlayışıyla Hz. Muhammed'in tüm sülalesinin katliam fermanını çıkarttı. Katliamcı bir anlayış, bu Hz. Muhammed'in dini anlayışı olamaz. İslamiyet'in gerçekliğinden esinlenerek kimsenin etkisinde kalmadan, İslami mantıktan bilinç alarak bunu halka ulaştırmak, halka özümsetme gibi bir görevi yerine getirebilirsek bu toplumsal sorunların çoğu ortadan kalkar. Bu açıdan sizlerin misyonu çok önemlidir."

BARIŞ, KARDEŞLİK, HUZUR İÇİN DUA EDECEĞİZ

Hakkari il Müftüsü M. Feysal Geylani ise, belediye başkanının davetinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Tüm personelim ve müftülük adına teşekkür ediyorum. Bunlar sohbete vesile olur, bizim birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olur. Bunlar konuşarak anlaşmamıza vesile olur. Bizim işimiz Hakkari halkına kucak açmaktır. Bizler barış için, huzur için kardeşlik için elimizden geldiğince dua edeceğiz. Kim bize elini uzatırsa biz de ona elimizi uzatacağız" dedi.

Yemeğin ardından İl Müftüsü Geylani, Belediye Başkanı Bedirhanoğlu'na 'İslam'da Kardeşlik Hukuku' adlı kitap ile müftülüğün 2013 yılına ait takvimini hediye ederken, Bedirhanoğlu ise İl Müftüsü Geylani ve yemeğe katılan imamlara Kürtçe mevlid ile belediyenin 2013 yılı takvimini hediye etti. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Feysal Geylani Hakkari Dicle Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title