Haberler

Hakkari Belediyesi'nde Yollar Asfaltlanıyor

Güncelleme:

Hakkari Belediyesi, altyapısını tamamladığı mahallelerde asfalt çalışması başlattı.

Yıllardır kanalizasyon hizmetinin gitmediği Berçelan Mahallesi'nin üst kısmında içme suyu şebekesini yenileyen ve kanalizasyon şebekesi döşeyen Hakkari Belediyesi, mahallede yolları genişletip asfalt döküyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, ilk defa Berçelan Mahallesi'ne asfaltın girdiğini söyledi.

En eski mahallelerden biri olan Berçelan Mahallesi'nin bu hizmeti çoktan hak ettiğini belirten Başkan Bedirhanoğlu, "Bu mahallemizde kanalizasyon şebekesinin olmadığı yerler vardı. Arkadaşlarımız öncelikle eksik olan bölgeleri tamamlayarak içme suyu şebekelerini yeniledi. Hakkari şehir merkezinde 15 kilometrelik bir asfalt çalışması yapacağız. Hiçbir mahallemizi, sokağımızı asfaltsız bırakmayacağız" dedi.

Hakkari'yi toz ve çamurdan kurtaracaklarını kaydeden Bedirhanoğlu, "Göreve geldiğimiz 2009 yılından 2012 yılı sonuna kadar 136 bin metre kare parke taşı döşeme çalışması yaptık. Bu yıl içerinde buna ilaveten yaklaşık 30 bin metrekareye yakın yine parke döşeme çalışması yaptık ve bu çalışmalarımız halen devam etmektedir. Yol genişletme, yol kenarlarına taş duvar örme çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte tüm mahalle yollarımız toz ve çamurdan kurtulmuş olacaktır " dedi.

Mahalle sakinlerinden Ramazan Karagöz ise 36 yıldır yaşadığı mahallelerine ilk defa belediye hizmeti verildiğini belirterek, Bedirhanoğlu döneminde mahallelerinde parke taşı döşeme çalışmasının yanı sıra kanalizasyon ve su şebekesi sorunun giderildiğini şimdi de mahalle yollarının asfaltlandığını kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Hakkari Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title