Haberler

Bedirhanoğlu'ndan Nusaybin Belediye Başkanına Destek

Güncelleme:

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu BDP'li Ayşe Gökkan'ı tek başına mayınlı arazide başlattığı eylem nedeniyle desteklediklerini söyledi.

Belediye Meclis üyeleriyle Belediye binası önünde basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Nusabin İlçesi Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan'ı sınıra duvarın örülmesine karşı tek başına mayınlı arazide başlattığı eylem nedeniyle desteklediklerini söyledi. Bedirhanoğlu, dünyada bu utanç duvarlarının sadece belli zihniyete sahip insanlarda kaldığını ve duvarın yapımına izin vermeyeceklerini, yapılsa bile yıkacaklarını belirtti. Başkan Bedirhanoğlu Türkiye'nin El Kaide bağlantılı çetelere destek vererek Kürtlere düşmanlık yaptığını iddia ederek, şöyle konuştu:

"Uzun bir süredir Rojava (Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler'in yaşadığı bölge) halkı bir mücadele sürdürülüyor. Bunun karşısında çete savaşları da devam ediyor. Kürt halkının bu saygın mücadelesi herkes tarafından desteklenmeli. Rojava halkı kendi toprakları üzerinde kendilerini koruma tedbirleri alınmışken, Türkiye'nin de desteğini alan ve dünyanın değişik yerlerinden gelen, insanlıktan uzak, tecavüzcü bir çeteye karşı mücadelesini sürdürüyor. Türkiye geçmişte de PKK'ye karşı bu çeteleri kullandı. Dünyanın terörist dediği bu çeteler maalesef Türkiye tarafından destekleniyor."

"EYLEMİ DESTEKİYORUZ"

Suriye sınırında duvarının yapımına Kürtler'in izin vermeyeceğini ileri süren Bedirhanoğlu, "Türkiye, çetelere verdiği destekten sonra 'Utanç duvarı' örme işine girişti. Dünyada bu şekilde, Naziler ilk duvarı yaptı. ve sonradan yıkıldı. Ardından Siyonistler böyle bir duvar yaptı. Bunun son örneği; AKP tarafından Kürtler'in arasında örülmek istenen 'Utanç duvarıdır.' Bu utancı dünyaya duyurmak ve dikkat çekmek için, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan arkadaşımız bir eylem başlattı. Bu eylemi bütün benliğimizle destekliyoruz. Sonuna kadar da Ayşe arkadaşımızın yanında olacağız" diye konuştu.

Bedirhanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Eğer demokratik süreçten, açılımdan Kürt sorunundan bahsedeceksen bu duvar yapımından vazgeç. Anlamı da yok zaten. Siz bu yapımı durdurmazsanız Kürtler bunu durduracaktır. Kürtler kardeşler arasında yapılan bu duvara müsaade etmeyeceklerdir. Yapılsa da yıkılacaktırö diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Ayşe Gökkan Nusaybin Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title