Haberler

Hakan Fidan Ankara'da İfade Verecek, 4 Mitçi İçin Yakalama Kararı Çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş'in de aralarında olduğu 4 isim hakkında yakalama kararı çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılan eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş'in de aralarında olduğu 4 isim hakkında yakalama kararı çıktı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili ise ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın telefonla ifadeye çağırdığı MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş'in de aralarında olduğu 5 isim dün herhangi bir mazeret bildirmeden ifade vermeye gelmemişlerdi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, dün ifadeye gelmesi beklenen Hakan Fidan'ın ifadesinin alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazdı.

Fidan, talimat gereğince Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verecek. İfadeye mazeretsiz gelmeyen eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş'in de aralarında olduğu 4 kişi için de Savcılık, yakalama kararı çıkarılması için İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Mesut Özcan ise, savcılığın talebi üzerine 4 isim için yakalama kararı çıkardı. Bu isimler, görüldükleri yerde yakalanıp Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne

getirilecek. İfadeye gelmeyen 5 isim için MİT hukuk müşavirliği Savcılığa yetki ve görev bakımında itirazda bulunmuştu. Savcılığın MİT'in yaptığı itirazına ilişkin henüz bir karar vermediği belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Millî İstihbarat Teşkilatı Hakan Fidan Emre Taner Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title