Haberler

Gürsulu Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı

Güncelleme:

Gürsu Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde girişimcileri desteklemek amacıyla düzenlenen " Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri " nin 4.' sü tamamlandı.

Kursu tamamlayan 27 girişimci adayı düzenlenen törende sertifikalarını aldı.

Törende konuşan ve kursiyerlere hitaben " Başlamak kadar başladığınız işi bitirmek de önemlidir " diyen Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, " Girişimcilik ruhu taşıyan ve hayata geçirmeyi hayal ettiği projeleri olan girişimci adaylarımızın önünü açmak, onlara destek olmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu eğitimi tamamlayan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah, hayallerinizi süsleyen projelerinizi hayata geçirebilme yolunda attığınız bu adımın devamını da getirerek başarıya ulaşırsınız " dedi.

"Biz girişimcilik ruhu gelişsin istiyoruz " diyen KOSGEB Bölge Müdürü Ahmet Akdağ, " Birikim sahibi, üretici, cesaretli insanlar eğer bir iş fikrine sahiplerse, başkalarının yanında çalışmak yerine kendi işini kursun ve başkalarına iş imkanı sunsunlar istiyoruz. İşletmeler kurulsun ve faaliyetlerini sürdürsün istiyoruz " dedi. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerini, 18 farklı kurum ve kuruluşla yürüttüklerini ve 75 sınıfta, 2000 kişinin eğitim aldığını belirten Akdağ, Gürsu Belediyesi' nin bu eğitimleri ilk başlatan belediye olarak ayrıcalıklı olduğunun altını çizdi ve duyarlılığından dolayı Başkan Özcü' ye teşekkür etti.

95 kişinin başvurduğu 4. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında eğitim almaya hak kazanan 30 kişiden 27' si, eğitimi tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Eğitimler kapsamında bugüne kadar 120 kişi eğitim alma imkanı buldu.

Sertifika alan kursiyerler, KOSGEB' den 27 bin TL hibe ve 70 bin TL kredi desteği alma hakkı kazandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Akdağ Murat Orhan Gürsu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title