Haberler

Günümüz Türkiye'sinde İslam ve Müslümanlık" Paneli

BİLSAM tarafından gerçekleştirilen ‘Günümüz Türkiye’sinde İslam ve Müslümanlık’ paneli yoğun ilgi gördü.

BİLSAM tarafından gerçekleştirilen 'Günümüz Türkiye'sinde İslam ve Müslümanlık' paneli yoğun ilgi gördü. Moderatörlüğünü TMSF Eski Başkanı Ahmet Ertürk'ün yaptığı panele Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İstanbul Eski Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Marmara Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din İşleri Kurulundan Prof. Dr. Bünyamin Erol katıldı.

BİLSAM konferans salonunda gerçekleşen panel yoğun ilgi görürken ilk olarak söz alan Marmara Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk, 28 Şubat sürecinde bazı Müslümanların davranışlarının İslam'la ne kadar ters orantılı olduğunu gördüklerini söyledi. Böylesine bir sallantı döneminden geçtiklerini ifade eden Öztürk, "Ama su bulandığı zaman korkmamak lazım. Önce bulanır ve ardından dupduru hale gelir. Dolayısıyla şuanda bir Türbülans var, hakikaten var. Bu Türbülansın bazı sebepleri var. Ben İlahiyat Fakültesinde yaptığım çalışmalar süresince Müslümanlardan gördüğüm eziyeti başka kimseden görmedim. 28 Şubat'ta çektiğim ızdırabı sineye çektim ama bundan kıvanç duydum. Böyle olduğum için bana başkası vuruyor diye gocunmadım ama her Cuma hutbede Gıybetten, Su-i Zandan, Tecessüsten bahsedip onu dinleyip ondan sonra gavura reva görülmeyecek muameleyi birbirimize reva görmenin en acılarını yaşayan biri olarak sadece farklı düşündüğüm için yargılandım" ifadelerine yer verdi.

Marmara Üniversitesi öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün konuşmalarının ardından sırasıyla Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, İstanbul Eski Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din İşleri Kurulundan Prof. Dr. Bünyamin Erol konuyla ilgili düşünce ve görüşlerini ifade ettiler. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mustafa Öztürk Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor?
Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title