Haberler

Güney Kazakistan Valisi Tüymebayev'den Türkeş'e Ziyaret

Güney Kazakistan Valisi olarak atanan Kazakistan'ın eski Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'i ziyaret etti.

Güney Kazakistan Valisi olarak atanan Kazakistan'ın eski Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'i ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, makamında görüştüğü Tüymebayev'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tüymebayev'in Türkiye'de bulunduğu süre içerisinde Türkiye-Kazakistan arasındaki ilişkiler başta olmak üzere önemli hizmetlere katkı verdiğine dikkati çeken Türkeş, katkıları için Tüymebayev'e teşekkür etti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın selamını Tüymebayev'e ileten Türkeş, Başbakan Yıldırım'ın hafta sonu düzenlenecek AK Parti değerlendirme toplantısı için Afyonkarahisar'a gittiğini, onun için Tüymebayev ile görüşemediğini belirtti.

Güney Kazakistan'ın Türkiye açısından manen de çok önemli bir yer olduğunu belirten Türkeş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz ki Anadolu'nun Türkleşmesinin manevi ruhunu Hoca Ahmet Yesevi'den nokta olarak alırız. Hoca Ahmet Yesevi'nin oradan buraya yönlendirdiği kıymetli kişiler, değerler bu toprakların Türkleşmesinde önemli görev yapmıştır. O bakımdan Güney Kazakistan'ın bizim kalbimizde önemli bir yeri var. Sizin gibi bu işin bilincinde, şuurunda olan ve bugüne kadar da Kazakistan'da çok önemli görevleri ifa etmiş birisinin, bu görevi üstlenmesinin kıymetini biliyoruz, inşallah da bileceğiz."

İki ülke arasındaki görüşmelere katkı sağlayacağız"

Tüymebayev, Güney Kazakistan'da Kazak Türk Sanayi Bölgesinin yapımına Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi görevini yürüttüğü zaman başladıklarını, şimdi ise buranın faaliyete geçtiğini ve Güney Kazakistan'da Kazak Türk Sanayi Bölgesini daha da büyüteceklerini söyledi.

Büyükelçilik yaptığı dönemde kendisine destek olan herkese ve Türkeş'e teşekkür eden Tüymebayev, 6 yıldır bu görevi sürdürdüğünü ve zamanın çok hızlı geçtiğini belirtti.

Tüymebayev, iki ülke arasında ticari, ekonomik, sosyal, kültürel ilişkiler alanında ilişkilerin çok geliştiğini vurgulayarak, "Her sene üst düzey resmi ziyaretler yapıldı. İki ülke arasındaki görüşmelere Güney Kazakistan olarak daha da katkı sağlayacağız. Güney Kazakistan bildiğiniz gibi nüfus sayısı açısından en büyük vilayet, 3 milyon nüfusu var, 8 şehri, ilçeleri var." diye konuştu.

Hoca Ahmed Yesevi Türbesi'nin de Güney Kazakistan'da olduğunu anımsatan Tüymebayev, Güney Kazakistan ile Türkiye arasındaki ilişkinin hızlı bir şekilde geliştiğini aktardı.

Kazak Türk Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren şirketlere ilişkin de bilgi veren Tüymebayev, Türk şirketlere de destek verdiklerini vurguladı.

Tüymebayev, Türkeş'i Kazakistan'a davet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Hoca Ahmed Yesevi Tuğrul Türkeş Kazakistan Politika Güncel Haberler

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Komşu ülkeden atılan roketler İsrail'i cehenneme çevirdi

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Eşini evde başkasıyla yakaladı! İkisini de öldürüp intihar etti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Kapadokya'daki balayı tatilinde fenalaşan 2 günlük gelin hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı Gündemi: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı? Emekli bayram ikramiyesine zam var mı? Sokak hayvanlarıyla ilgili yasa teklifi! Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 4 Haziran Kabine Toplantısı gündemi nedir? Di Marzio kimdir? Di Marzio kaç yaşında, nereli, mesleği ne? LOL çöktü mü? 4 Haziran Salı LOL sorun mu var? #129300 Icardi gidiyor mu? Icardi ayrılacak mı? #129300 Emekliye bayram ikramiyesi artacak mı? 3 bin TL emekli ikramiyesi ne kadar olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? #129300 4 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 4 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 4 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

Esenyurt'ta mide bulandıran görüntüler! Dükkanına gelen çocuğu dövdü, yetmedi annesini taciz etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title