Haberler

Gümüşhane - Chp Gümüşhane İl Kongresi

Berhan Şimşek : "bu Son Matruşka, Uzun Boylu Matruşka Bütün Değerleri Alt Üst Etti"

BERHAN ŞİMŞEK : "BU SON MATRUŞKA, UZUN BOYLU MATRUŞKA BÜTÜN DEĞERLERİ ALT ÜST ETTİ"

Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane il kongresinde konuşan parti meclisi üyesi Berhan Şimşek, Ak partiye ağır eleştiriler yöneltti. Şimşek, "Son Matruşka" diye seslendiği Başbakan Erdoğan için, "Uzun boylu Matruşka, ülkenin sosyal, siyasal, sosyal barış ve ekonomik bütün değerlerini alt üst etti" dedi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan ve mevcut başkan Erkan Pelit'in tek liste ile aday olduğu kongrede divan başkanlığını CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından faaliyet ve mali raporlar okundu. Daha sonra söz alan Maltepe Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Türkiye'de yeni bir kurtuluş savaşına ihtiyacı olduğunu belirterek, "Mustafa Kemal'in neferleri olarak bu ülkeyi düşmandan kurtarmak için hiç geç kalmadan ikinci bir kurtuluş savaşına ihtiyaç var. Cumhuriyet Halk partililer olarak bu savaşta birinci görevimiz düşmandan ülkeyi kurtarmaktır. Düşman kapımızda, düşman içimizde, hain işbirlikçiler içimizde. Kurtuluş savaşının en çok fazla ihtiyaç olduğu bir dönemdeyiz" dedi.

SON MATRUŞKA BENZETMESİ

Daha sonra konuşan parti meclisi üyesi Berhan Şimşek ise, Başbakan Erdoğan'a "Son Matruşka" diye seslendi. "Atatürk yapmış, Menderes, Süleyman Demirel, Özal ve Tayyip Erdoğan baba baba satmış" diyen Şimşek, şöyle devam etti: "Hakkı teslim etmek lazım. Rahmetli Menderes'in, Özal'ın, Süleyman beyin devletin temel değerleri ile bir meselesi yoktu. Uygulamalarında tarafgir davranmışlardır ama cumhuriyetin temel değerleri ile oynamamışlardı. Bu son Matruşka, uzun boylu Matruşka ülkenin sosyal, siyasal, sosyal barış ve ekonomik bütün değerlerini altüst etti. Recep Tayyip Erdoğan ve saz arkadaşları, son 8 yılda nasıl dünyanın sayılı zenginlerinden oldu? Müslümandan oyu alacaksın, İshak'la iş tutacaksın. Benim anamın, bacımın başörtüsünü türban yapacaksın. Seçimden seçime İmam Hatip sezonu, türban sezonu açacaksın. İstanbul'da Versace türbanla, son model pahalı jiplerle hanımefendiler gezecek."

Deniz Feneri olayına da değinen Şimşek, "Milletin dinini, imanını dünyanın en büyük hayır işi diye sunup, 20 milyon Avro'yu iç edenler bunlar. Deniz Feneri yargılanmıyor fakat Silopi'den içeri giren Öcalan ve saz arkadaşları mobil mahkeme ile yargılanıyor. Silivri'de ülkenin yurtseverleri, akademisyenleri sorgusuz sualsiz yatıyor. Nedir? Recep Tayyip Erdoğan'a karşılar. Böyle bir hukuk, böyle bir anlayış böyle bir yapı olabilir mi?" dedi.

''BAŞBAKAN OLSA OLSA TELEVİZYON DİZİLERİNDE BARON OLUR'

Başbakan Erdoğan'ın kısa süre önce, "Ben Kunta-Kinte'yim" dediğini hatırlatan Şimşek, "Besili, semiz Kunta Kinte! Bu olsa olsa televizyon dizilerindeki baron olur. El Tayyip El Erdoğan artık bitmiştir. Bundan sonra adı Baron Tayyip'tir. Fakir fukaranın, garip gurebanın değil, Şeyh Obama'nın, Kral Abdullah'ın, Kral Hüseyin'in aile dostudur" diye konuştu.

Şimşek, Bursaspor ile Diyarbakırspor maçında çıkan kavganın sebebini de hakem, yönetici, futbolcu olmadığını belirterek, "Sebebi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu insanları birbirine bir şey mi soruyor? Kürt müsünüz, Laz mısınız diye mi soruyor? Şimdi 10 yaşındaki çocuklar birbirlerine Kürt müsün, Laz mısın Çerkez misin diye soruyor. Kabak gibi ortadan ikiye böldüler" dedi.

TRT'nin artık Tayyip Radyo Televizyonu olduğunu ifade eden Şimşek, "Yargıyı da değiştirmek istiyorlar. Danıştay'ı, Danıştayyip, Sayıştayı Sayıştayyip, Yargıtay'ı Yargıtayyip yapmak istiyorlar. Anayasayı değiştirelim diyorlar. Sen Anayasayı değiştirmek istemiyorsun, yasaları AKP'leştirmek istiyorsun" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title