Haberler

Görmez Din Görevlileri ile Bir Araya Geldi

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, Hakkari Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra din görevlileri ile bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Hakkari Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra din görevlileri ile bir araya geldi.

Çeşitli açılışlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Hakkari'ye gelen Görmez, belediye girişinde gelişinde Başkan Fadıl Bedirhanoğlu tarafından karşılandı. Mehmet Görmez'in kenti ve belediyeyi ziyaret etmesinin kendilerini sevindirdiğini ifade eden Bedirhanoğlu, "Başkanımızın Hakkari'yi, belediyemizi ve bölgemizi ziyaret etmelerinin, içinde bulunduğumuz sürece olumlu katkılarının olacağını düşünüyorum. İslam dini barış dinidir. Bundan dolayı barış sürecine en fazla katkı sunabilecek insanların din adamları olacağını düşünüyorum ve böyle de olması gerekiyor" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez ise iki gündür Hakkari'de bulunduğunu hatırlatarak, "Hakkari'de hayatım boyunca unutamayacağım çok güzel anlar geçirdim.Yüksekova'da hem de Şemdinli'de çocukluk yıllarımdan itibaren çokça duyduğum, 'Hakkarililer misafirperverdir' ilkesini, prensibini görmenin, yaşamanın mutluluğunu yaşadım. Her iki ilçemizde de halkımızın içten ve samimi gösterdiği yüksek teveccüh beni son derece duygulandırmıştır. Çok memnun oldum. Sayın Başkanımız Bedirhanoğlu'nun ifade ettiği barış konusunda dün de ifade ettiğim gibi, bizim bu görevimiz konjonktürel, mevsimlik, zamana bağlı değildir. Aslında her Müslüman'ın, her müminin, hele hele İslami ilimler tahsil etmiş her hocanın, her alimin, her imamın, her müftünün asli görevlerinden bir tanesi; nerede yüreği kırık, gönlü kırık, kalbi kırık bir insan varsa ona sahip çıkmaktır. Nerede ötekileştirilmiş bir insan varsa onun yanında yer almaktır. Dolayısıyla bu zaten hepimizin asli görevidir. Hepimizin asli görevi; milletimizin kalpleri, yürekleri arasında eğer köprüler yıkılmışsa o köprüleri kurmaktır" şeklinde konuştu.

Ziyarette Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, Görmez'e kendi yazdığı "Kur'an'da Fitne" kitabı ile Hakkari yöresine ait kilim hediye etti. Görmez ise Başkan Bedirhanoğlu'na bir kitap seti hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Hakkari İl Müftüsü M. Feysal Geylani ve beraberindekiler daha sonra Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda din görevlileriyle bir araya geldi. Burada konuşmasına Kürtçe Mevlidi Şerif sözleri ile başlayan Görmez, daha sonra basına kapalı olarak din görevlileriyle bir toplantı yaptı. Görmez, Hakkari Valiliğinin onuruna verdiği yemeğe katıldıktan sonra kara yolu ile Van'a hareket etti. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Fadıl Bedirhanoğlu Mehmet Görmez Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title