Haberler

Görele'de "Uyuşturucuya Hayır" Yürüyüşü Düzenlendi

Görele'de "Uyuşturucuya Hayır" yürüyüşü düzenlendi.

Görele'de "Uyuşturucuya Hayır" yürüyüşü düzenlendi.

Kentte uyuşturucuya karşı farkındalık oluşturmak yürüyen çok sayıda genç, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak ellerinde taşıdıkları "Uyuşturucuya Hayır" dövizleriyle Görele Şehitliğine kadar yürüdü.

Yürüyüşe, İlçe Emniyet Müdürü Zekeriya Baran, AK Parti Görele İlçe Başkanı Kamil Ok da katıldı.

İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, meydanda yaptığı konuşmada, gençlerin bu soruna karşı birlikte hareket etmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Uyuşturucunun çok boyutlu bir sorun olduğuna işaret eden Ermiş, "Önemli etken ailedir. Aileler en başta çocuklarına zararlı maddeler ile alakalı konular hakkında bilgi vermelidir." dedi.

Ermiş, çocukların küçük yaşta televizyon ve internete teslim edilmemesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"15 yaşına kadar belki çocuk olarak ama daha sonrası onlarla konuşan bir arkadaş olarak hareket etmeliyiz. Çocuklar evde hele aile içinde şiddet varsa, anne baba arasında sevgi saygı yoksa, sevgiyi, ilgiyi, alakayı dışarıda arayacaklardır. Günümüzde kötü şeyler çabuk yayılıyor ve bu da gençlerimiz için büyük yıkım haline geliyor. Maalesef bu illet internet ve başka yollarla çok kolay alıcı bulabiliyor, çok ucuz fiyatlarla satılabiliyor. Yani en temel mesele ailedir."

Belediye Başkanı Tolga Erener ise uyuşturucu sorununun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sorunu olduğunu belirtti.

Birlik beraberlik içerisinde her sorunun üstesinden gelinebileceği gibi uyuşturucu sorununun da yıkılabileceğine inandığını dile getiren Erener, "Bu sorunla tek kişi mücadele edemez. Toplum birlik olursa, bilinçli olursa özellikle bunları tedarik eden kişilere karşı hep beraber ortak tavrımızı koyabilirsek biz bunun üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Erdoğan Turan Tolga Erener Ak Parti Görele Politika Güncel Haberler

title