Haberler

Göbek Deliğinden Rahim Ameliyatına Büyük Alkış

TÜRK Jinekolojik Endoskopi Derneği Başkanı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğaum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Fatih Şendağ'ın, ABD'deki kongreye canlı yayınla bağlanarak gerçekleştirdiği göbek deliğinden robotik...

İzmir'deki AMELİYATI DÜNYA İZLEDİ

TÜRK Jinekolojik Endoskopi Derneği Başkanı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğaum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şendağ'ın, ABD'deki kongreye canlı yayınla bağlanarak gerçekleştirdiği göbek deliğinden robotik cerrahi ile rahim alınması ameliyatı, büyük takdir topladı. Başarılı geçen ameliyat 1 saat 10 dakika sürerken, kongreye katılan 85 ülkeden 5 bin jinekolog, operasyonu canlı olarak izledi.

Prof. Dr. Fatih Şendağ ve ekibi, Türkiye'de bir ilke imza atarak, Ege Üniversitesi'nde, göbek deliğinden robotik cerrahi ile rahim alınması ameliyatını gerçekleştirdi. Dün gerçekleştirilen ameliyat, 1 saat 10 dakika sürdü ve ilk tebrik, Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz'dan geldi. Ameliyat sırasında, ABD'de düzenlenen Dünya Jinekolojik Endoskopi Kongresi'ne de canlı yayınla bağlanıldı. Kongreye katılan 85 ülkeden 5 bin jinekolog, operasyonu anında meraklı gözlerle izledi. Operasyon internet üzerinden de yayınlanırken, canlı yayını izleyen jinekologlar, özellikle Prof. Dr. Şendağ'a, ameliyat sonrası nasıl dikiş atıldığını sordu. ÇOK MUTLUYUZ

Ameliyatı başından sonuna kadar izleyen Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Şendağ'ın başarıları tıp literatürüne girdi. Ege Üniversitesi'nin bir ilki daha oldu. Buna sadece Türk hekimleri değil, dünyanın tıp alemi de tanık oldu. Çok mutluyuz dedi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Niyazi Aşkar ise, Robotik cerrahide geldiğimiz nokta gurur verici. Dünyadan geri kalmadığımız gibi teknolojiyi de yakından takip ediyoruz, hatta önderlik ediyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Candeğer Yılmaz Fatih Şendağ İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title