Haberler

Gizli Bilgi Davasında Tahliye Yok

İzmir'de 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden 49'u muvazzaf 79'u tutuklu 357 sanıklı 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında, bazı sanıkların tahliye istemi oy çokluğu ile reddedildi.

İzmir'de 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden 49'u muvazzaf 79'u tutuklu 357 sanıklı 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasında, bazı sanıkların tahliye istemi oy çokluğu ile reddedildi.

Cumhuriyet Savcıları Sedat Erbaş ve Hüseyin Alaybay, tutuklu sanıklar Mehmet Aksu, Davut Yıldız, Andaç Keskin, Asuman Ünlü, Atila Kaya, Banu Yurdusev, Burhan Kahraman, Bülent Kul, Doğan Şahin, Eray Güçlüer, Uğur Özaçık, Erdal Özkan, Murat Akdeniz, Hakan Gürdal, Hamza Kaya, Hasan Kızılaslan, Hüseyin Cengiz, İbrahim Aydın, İhsan Gökoğlan, İhsan Kürşat Toksoy, Mehmet Metin Turan, Mete Varolgüneş, Mustafa Ufuk Kök, Nihat Demirhan, Faruk Erdoğan, Özcan Altunbulak, Serhat Hastürk, Tamer Nalbant, Yavuz Pehlivan, Erdal Şener, Hami Çetiner ve İlter Halaç'ın tahliye istemlerinin kabulü, kalan 47 sanık yönünden tahliye istemlerinin reddi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme Başkanı Atilla Rahman savcıların görüşüne uyulması yönünde görüş bildirirken, mahkeme üyesi diğer iki hakim Dilek Öztürk ve İsmail Kurt tahlile istemlerine karşı kullandı. Böylece tahliye istemleri oy çokluğuyla reddedildi.

BASKI UYGULAYABİLİRLER

Kararın gerekçesinde şu ifadelere yer verildi;

"Sanıklar hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olgular niteliğinde olduğu, atılı suçların niteliği, henüz bir kısım müşteki ve mağdurların dinlenmemiş olması, ele geçirilen gizli nitelikteki bilgi ve belgelerin nitelikleri ile ilgili soruşturma aşamasında Genelkurmay Başkanlığı nezdinde baskı uygulayarak bilgi ve belgelerin değerlendirilmesinin sağlıklı bir şekilde yapılmasını engelleme ihtimallerinin bulunduğu, sanıkların serbest kalmaları halinde müşteki ve mağdurlar üzerinde baskı uygulayarak delilleri karartma ihtimallerinin bulunduğu, esasen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin tutukluluk tedbiri konusundaki yerleşik karar ve gerekçelerinde, kişinin adaletin işleyişine müdahale etme riski olan hallerde tutukluluk tedbirinin uygulanabileceğinin belirtilmiş olduğu, tüm bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde tutuklamanın bu aşamada ölçülü olduğu anlaşılmaktadır."

BAŞKAN TAHLİYE YÖNÜNDE OY KULLANDI

Mahkeme Başkanı Atilla Rahman 32 sanığın tahliye edilmesi yönünde oy kullandı. Ancak İkiye bir tahliye istemi reddedilince karşı oyunu karara mahkeme başkanı şöyle yazdırdı:

"Sanıkların bu aşamada ifadelerin, alınmış bulunması, tutuklu kalınan sürenin fazlalığı nazara alınarak, tutukluluğun tedbir maiyetinin gözetilip, tutukluluk hallerinin sona erdirerek tahliyeleri gerektiği, diğer bir kısım sanıkların durumlarının savunmalarının alınması sonrası değerlendirilmesi gerektiği görüşüyle, sayı çoğunluğun bu konudaki görüşüne muhalifim."

Tutuklu sanıkların tahliye istemleri 6 Haziran'da yeniden görüşülecek. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Aksu Atila Kaya İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title