Haberler

Girişimciler için "Ankara Teknoloji Köprüsü" kuruluyor

Güncelleme:

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Bilkent CYBERPARK ve Bilkent Üniversitesi arasında Dikmen Vadisi TechBridge Teknoloji Merkezi'nde "Ankara Teknoloji Köprüsü" adıyla "kuluçka merkezi" oluşturulmasına yönelik protokol imzalandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Bilkent CYBERPARK ve Bilkent Üniversitesi arasında Dikmen Vadisi TechBridge Teknoloji Merkezi'nde "Ankara Teknoloji Köprüsü" adıyla "kuluçka merkezi" oluşturulmasına yönelik protokol imzalandı.

ABB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Dikmen Vadisi TechBridge Teknoloji Merkezi'nde "Ankara Teknoloji Köprüsü" adıyla kuluçka merkezi oluşturulması için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Bilkent CYBERPARK ve Bilkent Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın makamında düzenlenen imza töreninde Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kürşat Aydoğan ve Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Faruk İnaltekin de hazır bulundu.

Törende açıklamalarda bulunan Yavaş, Ankara'nın kalkınması açısından en önemli ivmenin tarım, bilişim, sağlık turizminin ve savunma sanayi gibi alanlar olduğunu belirtti. Yavaş, "Ankara'da bu kadar güzel ve dünya çapında kanıtlanmış üniversite varken burada yetişen öğrencileri kendi haline bırakmadan bir yol göstermemiz gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kürşat Aydoğan ise kuluçka merkezinin Ankara'nın teknoloji başkenti olması yolunda önemli bir adım anlamına geldiğini belirtti. Savunma sanayisinin ağırlıklı olarak Ankara'da bulunmasının avantaj olduğunu kaydeden Aydoğan, bunun daha da ileriye götürülmesi gerektiğini ifade etti.

Girişimcilere çok yönlü destek

"Ankara Teknoloji Köprüsü" ile girişimciliğe adım atmayı planlayan ya da yeni adım atmış bireysel girişimcilerin ve kuluçka düzeyindeki firmaların, nitelikli, ticarileşme seviyesine gelmiş ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak şirketlere dönüşmesi hedefleniyor.

Dikmen Vadisi'nin iki yakasını birleştiren köprüde 4 bin 350 metrekarelik toplam alanda hizmet verecek merkez içerisinde, 800 metrekarelik ortak çalışma alanı ile 1800 metrekarelik 25 kapalı ofis ve laboratuvar (atölye) olarak kullanılabilecek alan yer alıyor.

Kapalı ofislerin yanında toplantı salonları, seminer-etkinlik salonları, girişimcilerin ihtiyacına göre şekillenecek atölye, yeşil oda, ses, prodüksiyon stüdyoları gibi gelişime ve sosyalleşmeye katkı sağlayacak alanlar da tasarlanacak.

Kuluçka Merkezi'nde üniversite öğrencileri, akademisyenler başta olmak üzere genç girişimci ve girişimci adaylarına henüz kalabalık olmayan kuluçka firmalarına yer verilecek.

Sadece fiziki bir alan olmanın dışında girişimcilere ve girişimci adaylarına, danışmanlık, mentorluk, iş geliştirme görüşmeleri, yatırım ortamı ve etkinlikler gibi desteklerin sunulacağı merkezde ayrıca girişimcilere hibe destekleri ve teşviklerden iş hukuku ve sözleşme hukukuna, mali aktivitelerden fikri mülkiyet haklarına, iş geliştirme ve potansiyel müşteriye erişimden yatırıma erişime kadar pek çok konuda da destek verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Bilkent Üniversitesi Aydoğan Ankara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title