Haberler

Gergedan Mevsimi Ocak'ta İlk Kez Digiturk'te

Güncelleme:

Sinema salonlarında ilgiyle izlenen Gergedan Mevsimi, televizyonda ilk kez Digiturk üyeleri ile buluşuyor.

Unutulmaz bir aşk hikayesini konu alan Gergedan Mevsimi, sinema salonlarından hemen sonra, televizyonda ilk kez Turkmax ekranlarında izleyici ile buluşuyor.

Bahman Gobadi'nin yazıp yönettiği 2012 yapımı sinema filmi 19 Ocak 2013'de saat 20.10'da Turkmax ekranlarında yayınlanacak. Unutulmaz bir aşk hikayesinin anlatıldığı filmin başrollerini Monica Bellucci, Behruz Vüsuki, Yılmaz Erdoğan, Caner Cindoruk, Beren Saat, Belçim Bilgin, Arash Labaf ve Ali Pourtash paylaşıyor.

Gergedan Mevsimi, Gobadi'nin aile dostu olan ve İran İslam Devrimi sırasında haksız yere 27 yıl hapsedilen İranlı Kürt şair Sadegh Kamangar'in trajik öyküsünden esinleniyor. Filmde, Sahel (Behruz Vüsuki) ve eşi Mina (Monica Bellucci) bir intikam uğruna hapse atılırlar. 10 yıl sonra serbest bırakılan Mina, eşinin öldüğüne inanır ve iki çocuğunu alarak İran'dan İstanbul'a yerleşir. Aradan 20 yıl geçtikten sonra özgürlüğüne kavuşan Sahel, eşi ve çocuklarını aramaya başlar.

Bahman Gobadi'nin İran'ı terk ettikten sonra yönettiği ilk filmi olan Gergedan Mevsimi'nin çekimleri, Irak ve Türkiye'de gerçekleştirildi. Ghobadi, ilk kez otosansür uygulamadığı bu filmi ile, San Sebastián Uluslararası Film Festivali ve Asia Pasific Screen'de En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerinin sahibi oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Monica Bellucci Digiturk İran Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title