Haberler

Genç Girişimciler Sertifika Aldı

Güncelleme:

"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni tamamlayan 120 girişimci sertifikalarını aldı

Osmangazi Belediyesi ile KOSGEB işbirliğinde ikincisi düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni tamamlayan 120 girişimci sertifikalarını aldı.

Osmangazi Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) birlikte düzenlendiği "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan 120 girişimci, Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, Osmangazi Belediyesi bürokratları, KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ ile girişimci gençler ve aileleri katıldı.

OSMANGAZİ FARKI

Törende yaptığı konuşmada Osmangazi Belediyesi'nin her alanda fark yarattığını dile getiren Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, vatandaşların iş sahibi olması noktasında da öncü adımlar attıklarını belirtti. Genç girişimcilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Bayraktar, sertifika alan kursiyerler arasından geleceğin önemli iş adamlarının çıkacağına inandığını kaydetti. Osmangazi'de sosyal, kültürel, spor, çevre ve eğitim hizmetlerinde önemli adımlar atıldığına işaret eden Bayraktar, "Nüfustaki dinamik artış beraberinde istihdam sorununu da gündeme getirdi. Her konuda olduğu gibi bu konuda da belediye olarak örnek çalışmalara imza attık" dedi.

OSMANGAZİ'YE TEŞEKKÜR

KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ ise Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve belediye personeline girişimcilik eğitimine verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Türkiye'de işsizlik oranının hızla azaldığını vurgulayan Akdağ "KOSGEB olarak 2 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdik. Osmangazi Belediyesi bu noktada farkını ortaya koydu. İkinci dönemde de 120 kursiyere eğitim imkânı sağladı. Böylece 240 kişi, birlikte düzenlediğimiz eğitimle sertifika sahibi oldu. Osmangazi Belediyesi ikinci dönemde açtığımız 4 kursun 1'ini bayanlara, 1'ni özürlülere, diğer ikisinin de genel olmasını istedi" dedi.

Törende daha sonra genç girişimcilere sertifikaları verilirken Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Bayraktar, Ahmet Akdağ'a ve eğitimde emeği geçen öğretmenlere teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Genç girişimciler sertifikalarını, protokol üyeleriyle fotoğraf çektirerek kutladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Kemal Bayraktar Ahmet Akdağ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title