Haberler

Gaziosmanpaşa Kırtasiyecilerden Anlamlı Hareket

Güncelleme:

Gaziosmanpaşa'da Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'yla biraraya gelen 150 kırtasiye esnafı ihtiyaç sahiplerine yardım edeceklerini açıkladılar.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçede bulunan 150 kırtasiye esnafıyla biraraya geldi. Toplantıda ilçedeki ihtiyaç sahiplerine Gaziosmanpaşa Belediyesi ve kırtasiyecilerin ortak bir şekilde yardım yapması kararı alındı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından ilçedeki ihtiyaç sahibi öğrenciler ve ailelerine kırtasiye yardımı yapılmasıyla ilgili olarak ilçedeki tüm kırtasiye esnafının katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta'nın evsahipliğinde Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf Oda Başkanı Erkan Kaya ve 150 kırtasiyeci esnafı katıldı. Toplantıda ilçedeki ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak yöntemi kararlaştırıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak yardım konusunda kırtasiyeci esnafının görüşlerini almak üzere daha önce de bir toplantı yaptıklarını belirterek sözlerine başladı. İlk toplantıda da konuşulduğu üzere Belediyemiz tarafından geçen dönem yapılan uygulama dolayısıyla özellikle kırtasiyeci esnafının taşıdığı endişelerin farkında olduklarını kaydeden Başkan Usta, şunları söyledi: "Geçen dönem Belediyemiz okul döneminde tüm öğrencilerimize kırtasiye yardımında bulunmuş. Bu yıl da ilçemizde ihtiyaç sahipleri yardım beklentilerine çözüm bulunmalarını istiyor. İster sizin tarafınızdan ister Belediyemiz tarafından bu talebin karşılanması çok önemli. Tabi sizin de bir yıl beklediğiniz ticari faaliyetinizi gerçekleştirmeniz tabi önemli. Biz de burada siyasi olarak bu talepleri ortak paydada buluşturacağız."

Kırtasiyeci esnafının da desteği ve rızasıyla ihtiyaç sahiplerine hem kendilerinin hem de kırtasiyeci esnafının yardım edeceğini kaydeden Başkan Hasan Tahsin Usta, "Biz de ihtiyaç sahiplerinin bilgileri mevcut. Yenilerini de ekleyerek bu listemizi güncelleyeceğiz. Ortalama 10 civarında ihtiyaç sahibi aileye bir kırtasiyemiz destek olursa, ilave ihtiyaç sahiplerine de, yine sizden alışveriş yapmak kaydıyla bizim formüle edeceğimiz çek veya kupon uygulamasıyla yardım yapacağız. Bunun yanı sıra ilçemizde eğitim gören 100 bin öğrenciden ihtiyaç sahibi olanlara sosyal yardım anlamında nakdi yardımlarda bulunacağız" diye konuştu.

Üniversite birinci sınıf öğrencilerine ise burs sağlanacağı müjdesini de veren Başkan Usta, "Biz bu yardımlarımızla en az geçmiş dönemdeki yardım bütçemiz kadar yardım yapmış oluyoruz. Yaptığımız yardımlar nakdi yardımlar olması dolayısıyla zaten ticarete, yani sizlere yansıyacaktır. Buradaki hedefimiz sosyal anlamdaki ihtiyaçlara destek olmak. Çünkü biz inancımızda yer alan, "Komşusu aç olan, bizden değildir" düsturuna göre hareket ediyoruz."

Gaziosmanpaşa'da okullara ve ibadethaneleri yönelik sosyal yardımlarının sürdüğünü de kaydeden Başkan Usta, şöyle konuştu: "Biz Gaziosmanpaşa'daki 53 okul, 73 adet cami ve 2 cemevinde tüm ihtiyaç tespitlerini yaptık. Bunların bütün eksiklerini belirledik ve boya badana, çatı tamiri gibi çalışmaları başlattık. 3 okulumuzun yenilenmesi için 21 milyon TL bütçe ayırdık. Yapımı devam eden 3 adet camimiz için ayrılan bütçemiz ise 10 milyon TL civarında. Bu ilçemizdeki sosyal anlamdaki ihtiyaçlarımızı karşılamaya ayrılmış bir bütçe. Bunların dışında okulların genel temizlik ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Daha ilk göreve geldiğimizde okullarımızın ihtiyaçlarını zaten tespit etmiştik. Kimse bize okulların boyasını yap, çatılarını yaptır demedi ama bu bizim vicdani ve insani sorumluluğumuz. Bundan sonra da bu hizmetleri yapmaya sizlerin desteğiyle devam edeceğiz. Bu vesileyle hepinize teşekkür ediyor, hayırlı bol ve bereketli kazançlar diliyorum." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hasan Tahsin Usta Erkan Kaya Küçükköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title