Haberler

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nden Askere Gidecek Gençlere 'Kınalı' Uğurlama

Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatani görevini yapmak için askere gidecek gençlere uğurlama töreni düzenledi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatani görevini yapmak için askere gidecek gençlere uğurlama töreni düzenledi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecede, askere gidecek olan gençlere Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından kına yakıldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, sokakta yapılan asker eğlenceleri yerine sokakları, caddeleri trafiğe kapatmadan, çevredeki vatandaşlara rahatsızlık vermeden, kutsal vatani görevini yapmak için askere gidecek gençlere yönelik bir uğurlama töreni düzenledi. 'En büyük asker bizim asker' sloganıyla organize edilen asker uğurlama etkinliğiyle; askere gidecek olan gençlere kına yakıldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ile birlikte etkinlik alanına gelerek, askere gidecek gençlere kına yaktı. Sonrasında ise Başkan Usta, salona getirilen bir kuzuya da kına yakarak gelenekleri yaşatmış oldu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin de yapıldığı gecede, askere gidecek gençler ve vatani görevini yapan tüm askerler için dua edildi. Gecenin sonunda ise Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından askere giden geçlere asker çantası hediye edildi.

"Askere gidecek olan tüm gençlerimize şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum"

Programda konuşma yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Geleneksel hale getirdiğimiz, askere giden gençlerimizi aileleri ile birlikte ağırlama, ya da bir arada olma etkinliği kapsamında bugün sizlerle bir aradayız. Öncelikle bundan önce askere uğurladığımız askerlerimizin çoğu askerliğini bitirdi. Birçoğu da halen askerliğini yapıyor. Onlara da hayırlı tezkereler diliyoruz. Bu geleneğimizin aslında dünyanın en önemli örneği olduğunu da biliyoruz. Dünyanın hiçbir ülkesinde böylesine bir göreve mutlu bir şekilde, eğlenerek, kına yakılarak, bunu tüm dostlarıyla paylaşarak bir asker uğurlaması olduğunu sanmıyorum. Biz bu uygulamayla birlikte ecdadımızdan bize miras kalan ve belki de hayatımızın en kutsal görevi olarak adlandırdığımız, peygamber ocağına yolculuğu sizlerle yaparken, sizlerle yaşarken belki böylesine önemli bir gün yaşamıyoruz. Ben askere gidecek olan tüm askerlerimize şimdiden hayırlı tezkereler diliyorum" diye konuştu.

"Adam gibi gidip askerliğimi yapıp geleceğim"

Askere gidecek olduğu için çok heyecanlı olduğunu ifade eden İzzet İhsan Yüksektepe ise, "Mutluyuz, sevinçliyiz. Adam gibi gidip askerliğimi yapıp geleceğim. Ailemizle bu akşam buraya geldik. Güzel bir akşam yaşayacağız" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziosmanpaşa Belediyesi Hasan Tahsin Usta Ahmet Hamdi Çamlı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title