Haberler

Gaziantepli Göz Doktorundan İlker Eser'den Keman Konseri

Güncelleme:

Gaziantepli Göz Doktoru Doç. Dr. İlker Eser mesleki alandaki başarısını sanatta da sürdürdüğünü gösterdi.

İstanbul Gaziantepliler Derneği tarafından organize edilen Gaziantepliler gecesine damgasını vuran Gaziantepli Göz Doktoru Doç. Dr. İlker Eser mesleki alandaki başarısını sanatta da sürdürdüğünü gösterdi. Keman sanatçısı İlker Eser gecede sahne alan Hüner Coşkuner'in daveti ile sahneye çıkarak hemşerilerine kemandaki ustalığını gösterdi. Çoğu kendi beste ve sözlerinden oluşan "Sonsuzlarda" isimli albümü ile dikkat çeken İlker Eser gecede verdiği mini konserle izleyenleri büyülerken yaptığı değerlendirmede "Öncelikle sizlere duygularımı aktarabilme imkanı bulduğum bu albümü yapabildiğim için çok mutlu olduğumu söylemek isterim. Hayatımın ilk yılları, doğup büyüdüğüm ve o toprakların evladı olmakla gurur duyduğum Gaziantep'te geçti. Anne ve babamın iyi birer Türk musikisi icracıları olması ve babamın ud tınıları sayesinde küçük yaşlarımdan itibaren Türk müziği vazgeçilmezim oldu." dedi.

Keman sanatçısı İlker Eser Keman ile Ankara Üniversitesi'ndeki tıp eğitimi sırasında tanıştığını, Tıp Fakültesi Türk Sanat Müziği korosunda Türk musikisi bilgi ve becerilerimi geliştirme imkanı bulduğunu, İstanbul'a yerleştikten sonra Bakırköy Musiki Vakfı'nda çalışmalarımı sürdürdüğünü belirterek "Nevzat Atlığ, Erol Bingöl, Fatih Salgar ve Faruk Salgar gibi değerli hocalardan feyz aldım. Devam ettiğim musiki toplulukları ile Atatürk Kültür Merkezi ve Cemal Reşit Rey gibi önemli konser salonlarında konser verme, radyo ve televizyon programlarına katılma şansı buldum" dedi. Keman sanatçısı İlker Eser yaptığı açıklamasına "Akademik Kariyerini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdüren İlker Eser mesleki çalışmaları hakkında bilgi verirken "Doçentlik unvanımı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi göz hastalıkları bölümünün kurucusu olduğum, albümde de birkaç bestemde ilham kaynağım olan muhteşem şehir Çanakkale'de aldım. Halen İstanbul'da Acıbadem Maslak Göz Hastanesinde göz cerrahı olarak çalışıyor ve aynı zamanda müzik çalışmalarımı sürdürüyorum." dedi. Albümündeki ilk eseri olan "Usandım" adlı eserine klip çeken, medyada ilgi ile izlenen Eser, Gaziantep'e olan sevgisini halen müzik marketlerde ve internette satışta olan albümünde 5. esere "Zeugma" ismini vererek gösterdiğini belirtti ve destek bulursa Zeugma isimli bu eserine Gaziantep'te klip çekmek istediğini söyledi. Albümünü, hekimlik hayatında ve müzik çalışmalarında hep destekçisi olan ailesi Sacit Eser, Tansel Eser ve Pınar Eser Öğüt'e ithaf ettiğini belirtti. Bu güzel gecedeki mini konseri Gaziantepli katılımcılar tarafından beğeni ile alkışlanan Eser, teklif gelmesi halinde 2014 yılında Gaziantepli bir sanatçı olarak Gaziantep'te de sahne almak istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ankara Üniversitesi Hüner Coşkuner Gaziantep İstanbul Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

HAKAN AKSOYhaksoy35@yahoo.com:

Sayın Hocam çok başarılı bir göz hekimi olup göz tansiyonuna ilişkin rahatsızlığım esnasında gösterdiği çaba , bilgi ve deneyimi ile kendisine müteşekkirliğimi belirtmek isterim.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title