Haberler

Gaziantep?te Stk?lar Mülteci Kamplarındaki Sorunları Konuştu

Gaziantep'te STK'lar mülteci kamplarındaki sorunları konuştuGaziantep'te, Demokratik Kitle Örgütleri adı altında bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Suriyeli mültecilerin yaşadığı kamplarda yaşanan sorunları tartıştı.

Gaziantep'te STK'lar mülteci kamplarındaki sorunları konuştu

Gaziantep'te, Demokratik Kitle Örgütleri adı altında bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Suriyeli mültecilerin yaşadığı kamplarda yaşanan sorunları tartıştı.

İnşaat Mühendisleri Odası'nda gerçekleştirilen ve Suriyeli mültecilerin kamplarda yaşadığı sorunların konuşulduğu toplantıya; Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Gaziantep- Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi katıldı. Toplantıda konuşan Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Hamza Ağca, kamplarda incelemelerde bulunduklarını ve bir takım sağlık problemlerinin baş gösterdiğini söyledi. Kamplarda yetişkin kadınlarda cinsel yolla bulaşabilen bazı hastalıklara rastlandığını kaydeden Ağca, şöyle konuştu:

'Kamplarda incelemelerde bulunuyoruz. Burada gördük ki biz çok önemli iki konu var. Bizi işin sağlık boyutu ilgilendiriyor. Biz toplum sağlığını korumakla mükellefiz. Bizde buradaki sağlık sorunlarını tespit etmeye çalıştık. Bunlardan bir tanesi cinsel yolla bulaşan hastalıkların yaygınlaşması sorunu. Burada muayene olduğunda yetişkin kadınlar sevk edildiklerinde Nizip Devlet Hastanesi'ne sevk ediliyorlar. Sevke giden hastalara götürüp getirme konusunda yardımcı olan görevlilerin bilerek veya bilmeyerek takip etmemesi sonucunda muayeneye giden kişi muayene dışında da bazı şeyleri yapabildiği konusunda bilgiye sahip olduk. Öyle bir duyumumuz oldu. Yanı sıra hijyen şartları da çok iyi değil. Bunun kamp içinde değil kamp dışına yayılma durumu da var. Çocuk istismarı oluyor bu kamplarda.ö

Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı ise kamplarda yaşanan istismar olaylarının hukuki boyutuna değindi. Toplantı STK temsilcilerinin konu ile alakalı görüşlerini bildirmeleri ve soru cevap şeklinde sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bektaş Şarklı Gaziantep Kilis Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title