Haberler

Gaziantep'te, ARP ve Kemençenin Muhteşem Dansı

Güncelleme:

Gaziantep, Arp ve Kemençe'nin düetinden oluşan enfes bir geceye sahne oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl yedincisini düzenlediği 'Uluslar arası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali' adına yaraşır etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Festival Park'ta düzenlenen 'Uluslar arası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali'nin üçüncü günüde sahne alan Ünlü Arp Sanatçısı Şirin Pancaroğlu, Meriç Dönük'ün usta yorumları ve Mircan ve Jarrod Cagwın'ın üstün sahne performansları ile 'Arp Konseri-El İşi' performansı festivalin en çok konuşulan gösterilerinden oldu.

Kendi alanında tek olan Arp Sanatı Derneği'nin kuruculuğu ve başkanlığını yapan Pancaroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak Kültür Bakanlığı'na devri gerçekleştirilen Dünyanın En Büyük Mozaik Müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi için 'Bestelerle Zeugma Projesi'ne yerli ve yabancı sanatçılardan oluşan 12 kişilik grupla gönüllü katkı sunuyor.

Dün gece festival alanının dolduran Gaziantepli sanatseverlere arp eşliğinde modern dans gösterisi sunan grubun performansı Gaziantepliler tarafından ayakta alkışlandı.

Gaziantep'i çok sevdiğini, yemeklerinin ve insanlarının muhteşem olduğunu söyleyen Pancaroğlu, Bu kadar zenginliği bir arada barındıran kentin kendilerini büyülediğini söyledi. Ünlü Arp Sanatçısı Şirin Pancaroğlu ve ekibinin verdiği muhteşem konserin sonunda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu tarafından sanatçı ve ekibine festival heykelciği ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

GAZİANTEP'TE KARADENİZ RÜZGÂRI ESTİ

Yerli ve yabancı dans gruplarının ardından festivalde sahne alan Karadeniz Ezgileri'nin başarılı temsilcisi Karmata ve Resul Dindar Grubu'nun seslendirdiği parçalar başta Gaziantep'te yaşayan Karadenizlileri ve festivali izleyen vatandaşları coşturdu.

Kendine özgü yorumları ve sempatik tavırları ile geceye renk katan Karmata ve Resul Dindar Grubu'na yaklaşık iki saat boyunca izleyiciler dansları ile eşlik ettiler.

'Bu muhteşem konserden dolayı sanatçı ve grubuna teşekkür eden' Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema marangoz tarafından sanatçıya festival heykelciği ile çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şirin Pancaroğlu Kültür Bakanlığı Meriç Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title