Haberler

Gaziantep CHP'de 'Aday' Tartışması

Güncelleme:

CHP Genel Merkezi, eski Milletvekili ve sanayici Akif Ekici'yi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için aday olarak açıkladı il yönetimini ikiye bölündü.

Chp Genel Merkezi'nin temayül yoklamasında adı olmamasına rağmen eski milletvekili ve sanayici Akif Ekici'nin 'Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Adayı' olarak açıklanması, il yönetimini ikiye böldü. Genel Merkez'in kararına saygı duyduklarını ifade eden yöneticilerle, tepki gösterenler arasında tartışmalar yaşandı.

CHP Genel Merkezi, eski Milletvekili ve sanayici Akif Ekici'yi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi için aday olarak açıkladı. Pazar günü İl Başkanı Mehmet Gökdağ'ın da istifa etmesinin ardından Ekici'nin temeyül yoklamasında adı geçmemesine rağmen aday olarak gösterilmesine tepki gösteren CHP'li yönetim kurulu üyeleri, Ordu Caddesi'ndeki İl Başkanlığı'nda toplandı. Genel Merkezi'nin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adayını açıklamasının ardından üyeler arasında fikir ayrılığı oluşurken, karara saygı duyduklarını ifade edenlerle Ekici'nin aday gösterilmesine tepki gösteren parti üyeleri arasında tartışma yaşandı. Birbirleriyle yüksek sesle konuşan ve yaklaşık yarım saat süren tartışmanın ardından bazı yöneticiler İl Başkanlığı'nı terk etti.

'GENEL MERKEZİN KARARINA SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ'

CHP İl Başkanvekili Enes İncioğlu, Genel Merkezin kararına saygı duymak zorunda olduklarını belirterek, "Bizim böyle bir talebimiz yok. Bu Genel Merkezin yetkisinde. Bu yetki merkez yoklamaydı. Bütün ilçe başkanları merkez yoklama isteyerek buraya talepte bulundu. Yani bizim başkan adayımızı Ankara seçsin. Şimdi bu forum bizim değil. Genel Merkezin yetkisine uymak zorundayız. İl yönetiminin yetkisi bu konuda yok. Genel Merkezin kararına saygı duymak zorundayız. Bazı arkadaşlarımız bir takım tepkilerini göstermek üzere gelmişlerdir, hoş geldiler. İnsanlar demokratik hakkını gösterebilirler. Biz burada sadece bu arkadaşları dinlemekle sorumluyuz" dedi.

Bazı il yönetim kurulu üyeleri ise "Genel Merkez bizi adam yerine koymadı. Bizim sıkıntımız bu" diyerek tepkilerini ifade etti. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Gökdağ Akif Ekici Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title