Haberler

Gazeteci Orhan Taşan'a Veda

İstanbul'da Vefat Eden Gazeteci Orhan Taşan'ın (74) Cenazesi, Kozlu Mezarlığı'na Defnedildi.

İstanbul'da vefat eden gazeteci Orhan Taşan'ın (74) cenazesi, Kozlu Mezarlığı'na defnedildi.

Orhan Taşan son yolculuğuna uğurlandı 

Taşan için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde tören düzenlendi. Törene, Taşan'ın eşi Asuman Taşan, oğlu Burak Taşan, kızları Ebru Taşan ve Aytül Bostancı ile yakınları ve meslektaşları katıldı.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, törende yaptığı konuşmada, Orhan Taşan'ın çok aktif ve neşeli bir insan olduğunu ifade ederek, aynı zamanda çok deneyimli bir gazeteci olduğunu vurguladı.

Taşan'ın, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bünyesinde yaptığı görevlerde yabancı medya ile ilişkileri düzenlediğini anlatan Melek, onun devletin medyaya yönelik yüzü olduğunu söyledi.

“Orhan Taşan bizi vakitsiz terk etti. Onu unutmayacağız; Genel Müdürlüğümüze ve medyaya katkılarını unutmayacağız” diyen Melek, Taşan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto da Orhan Taşan ile 1961'den beri arkadaş olduklarını belirterek, “Zaman zaman kavga etsek de dostluğumuzu hiçbir şey bölemedi” dedi.

Çalışma hayatı boyunca bulunduğu her görevin hakkını verdiğini anlatan Olcayto, Taşan'ın çok renkli bir kişilik olduğunu ve yaşamla mücadeleyi sevdiğini söyledi.

Din görevlisi eşliğinde dua okunmasının ardından Orhan Taşan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Sultanahmet Camisi'ne getirildi. Orhan Taşan'ın ailesi burada taziyeleri kabul etti.

Sultanahmet Camisi'ndeki cenaze törenine katılan eski milletvekili İnal Batu, gazetecilerin soruları üzerine, 55 yıllık dostu olan Taşan'ın, yabancı basınla ilişkilerin geliştirilmesinde önemli adımlar attığını ifade ederek, “Orhan, doğuştan gazeteciydi, zamansız kaybettik” diye konuştu.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin de Orhan Taşan'ın TRT'de çalıştığı dönemde fakültede de öğretim görevlisi olarak televizyon gazeteciliği üzerine dersler verdiğini anımsatarak, vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Gazeteci Orhan Taşan'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kozlu'daki aile kabristanına defnedildi.

TAŞAN'IN ÖZ GEÇMİŞİ

Orhan Taşan, 1934'te Mersin'de doğdu. İstanbul Yüksek Gazetecilik Okulunu bitiren Taşan, mesleğe Arkadaş Sesi dergisinde başladı. Vakit, Büyük Doğu, Gece Postası, Son Telgraf, Son Posta, Şehir, Tercüman, Adalet, Hür Anadolu ve Barış gazetelerinde muhabir, yazı işleri müdürü, yazar ve temsilci olarak görev yapan Taşan, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünde Basın Ateşeliği, Dış İlişkiler Daire Başkanlığı, İstanbul Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

TRT'de Haber Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Bölge Müdürlüğü, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'nde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliği yapan Taşan, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğretim görevlisi olarak gazetecilik dersleri verdi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Yönetim Kurulu üyeliğine, cemiyet başkan yardımcılığı görevlerine seçilen Orhan Taşan, basın şeref kartı sahibiydi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title