Haberler

GAMEK'in 6. Gençilk Merkezi Hizmete Girdi

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, ev hanımlarına yönelik meslek edindirme kurslarına bir yenisini daha ekledi.

Gazikent Gençlik Merkezi yapılan bir tören ile hizmet vermeye başladı.

Cumhuriyet, Şehit Üsteğmen Hakan Özcan, Kurbanbaba, Bekirbey, Perilikaya Gençlik ve Kültür Merkezleri'nden sonra Gazikent Gençlik Merkezi de hizmete başladı.

Gençlik merkezinin açılışı için düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Gazikent mahallemiz hizmete en çok ihtiyaç duyulan yerlerden birisiydi. Büyükşehir Belediyesi olarak, burada yaşayan özellikle hanım kardeşlerimizin devam edebileceği, kendilerini geliştirebileceği yeni bir merkez açtık. Aynı zamanda çocuklara ve gençlere hitap edecek bir merkez burası. Hem gençlik merkezi hem de meslek edindirme kursu." diye konuştu.

Şuana kadar gençlik merkezlerinden 85 bin kişiye diploma verdiklerini ifade eden Güzelbey, "Mart sonuna kadar yapacağımız çalışmalarla birlikte hedefimiz 100 bin kişi. Nerdeyse bu Anadolu'daki bir şehrin nüfusu kadar. Açtığımız bu merkez bölgede büyük ihtiyacı karşılayacak. Sizlerin ve çocuklarınızın birlikte gelip zaman geçireceğiniz kendinizi geliştireceğiniz hatta bir meslek sahibi olacağınız bir merkez olacak. Bu çerçevede bu organizasyonu yapan bütün arkadaşlarımıza kurs hocalarımıza emeği geçen herkese ve bize destek veren Gazikentli siz değerli kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu merkezin hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." değerlendirmesini yaptı.

Daha sonra katılan mahalleli vatandaşlar ile birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Güzelbey, merkezin içinde yer alan bölümleri gezdi. Bir ara öğrenciler için yaptırılan eğlence bölümünde bilardoyu deneyen Güzelbey, dikiş nakış bölümündeki kadınlar ile de hatıra fotoğrafı çektirdi. GAMEK Koordinatörü Ramazan Dündar'dan merkez ile ilgili bilgiler alan Güzelbey, okuma yazma dersliğinde de kadınlar ile bir süre sohbet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Asım Güzelbey Gaziantep Güncel Haberler

title