Haberler

Galata Kulesi onarım ve güçlendirme gerekçesiyle 1 ay ziyarete kapatılıyor

Güncelleme:

İstanbul'da en çok ziyaret edilen mekanların başında gelen Galata Kulesi 1 ay süreyle ziyarete kapatılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi kulenin ziyarete kapanma gerekçesini depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları olarak gösterdi. Kuledeki çalışmalar 23 Şubat'ta başlayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Galata Kulesi'nin 23 Şubat tarihinden itibaren bir ay süreyle ziyarete kapatılacağını duyurdu. İstanbul'daki tarihi kulede depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları yapılacağı belirtildi.

"GÖÇMEN KUŞLARIN YUVASINA ASLA ZARAR VERİLMEYECEK"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada kuledeki onarma çalışmaları nedeniyle 8. katın Kasım 2023'te ziyarete kapatıldığı hatırlatılarak 23 Şubat'ta başlayacak çalışmalar hakkında bilgi verildi. Bakanlık açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Galata Kulesi'nin çatı onarımı çalışmaları dolayısıyla Kule'nin 8. katı Kasım 2023'te ziyarete kapatılmıştır. Süreç içerisinde kulenin aleminin konservasyonu tamamlanmış, alem 20 Şubat 2024 tarihinde orijinal yerine yerleştirilmiş; yapının beden duvarında ve zemininde ise jeoradar çalışmaları gerçekleştirilmiştir. Tespit edilen detaylar doğrultusunda yapının dış cephe onarımı da yapılacaktır.

Restorasyon çalışmaları sırasında Galata Kulesi beden duvarlarında bulunan 400'e yakın göçmen kuş yuvasına asla zarar verilmeyecek; tüm uygulamalar kuş yuvaları ve ebabil kuşlarının göç mevsimi gözetilerek gerçekleştirilecektir. Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarım çalışmaları sebebiyle, 23 Şubat 2024 tarihinden itibaren 1 ay süreyle ziyarete kapalı bulundurulacaktır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Kültür Ve Turizm Bakanlığı İstanbul Turizm Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (2 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir?
500

Yorumlar (1)

Doğrucu:

Hangi arap kiraladı acaba 1 aylığına

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title