Haberler

Diyarbakır'da Gaffar Okkan Düzenlenen Törenle Anıldı

Güncelleme:

Diyarbakır'da 13 yıl önce uğradıkları silahlı saldırıda şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Okkan ve 5 polis memuru, düzenlenen törenle anıldı.

Diyarbakır'da 13 yıl önce uğradıkları silahlı saldırıda şehit edilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 polis memuru, düzenlenen törenle anıldı.

Emniyet Müdürü Okkan ile polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy için ilk tören, saldırının gerçekleştirildiği Yenişehir ilçesi Sezai Karakoç Bulvarı'nda yapıldı.

Törene, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, emniyet teşkilatı mensupları, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Anma etkinliğinde Ali Gaffar isimli çocuklar da şehit emniyet müdürünün fotoğrafının yer aldığı maskelerle hazır bulundu. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından Okkan'ın özgeçmişi okundu.

Etkinlikte konuşan Emniyet Müdürü Böğürcü, görevine ve hizmet ettiği halkına yürekten bağlı olanların nasıl yaşadıklarına bir kez daha şahit olduklarını söyledi.

Sadece kendilerinin değil, Diyarbakır halkının da şehit Okkan'ı unutmadığını yakından gördüklerini belirten Böğürcü, Okkan'ın Diyarbakır halkına, polisin ve devletin şefkatli yüzünü gösterdiğini ve devlet ile milletin kaynaşmasını sağladığını ifade etti.

Kentin değişik yerlerinde Okkan'ın fotoğraflarının bulunduğuna işaret eden Böğürcü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şehadetinden sonra doğan yüzlerce çocuğa Ali Gaffar isminin konulduğunun şahitleriyiz. Halkın yanında olmayan teşkilatın başarılı olamayacağı inancıyla hareket eden bizler, şehidimizin açmış olduğu bu yolda her şeye rağmen hakka ve halka hizmet etmeye devam edeceğiz. Merhum emniyet müdürümüzü ve 5 arkadaşını şehit edenler şunu iyi bilsinler ki amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklar."

Gaffar Okkan'ın şehit edildiği yıl dünyaya geldiğini anlatan Furkan Gaffar Erman adlı çocuk ise ailesinin şehit emniyet müdürüne olan sevgisi nedeniyle isminin Gaffar konulduğunu söyledi. Büyüyünce polis olmak istediğini kaydeden Erman, "Benim kadar Diyarbakır halkı da onu çok seviyordu. Ama hain bir saldırıya uğrayarak şehit oldu" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Elinde karanfillerle Okkan'ın şehit edildiği yere gelen yaşlı bir kadın da "İnşallah mekanı cennet olur, inşallah Allah hakkını kimseye bırakmaz" diye dua etti.

Diyarbakırspor taraftarı olan bir grup ise "24 Ocak gecesinde öldürdüler hepimizi", "Caddelere, sokaklara verdiler ismini" diye tezahürat yaparak Ali Gaffar Okkan'ı unutmadıklarını gösterdi.

Tören esnasında bazı vatandaşların pencere ve balkonlardan dualara eşlik ettiği görüldü. Buradaki tören, Ali Gaffar Okkan ve 5 arkadaşının şehit edildikleri yere bırakılan karanfillerle sona erdi.

- Okkan için polisevinde tören

Şehit emniyet müdürü Okkan ve 5 meslektaşı için ikinci tören Diyarbakır Polisevinde yapıldı. Törene katılan Vali Mustafa Cahit Kıraç, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'da yaşayan vatandaşların huzuru, güveni ve refahı için çabaladığını belirterek, "Emniyet müdürümüz Okkan ve 5 arkadaşı, Diyarbakır için daha ne yapabilirim düşüncesiyle çırpınırken hain bir pusuya düşürüldü ve şehit edildi" dedi.

Sakarya Valiliği görevi yürüttüğü sırada Gaffar Okkan'ın cenaze töreninde konuşma yaptığını hatırlatan Vali Kıraç, şu anda Diyarbakır'da Valilik görevini yürüttüğünü ve onu anmak için gerçekleştirilen törende konuşma yaptığını söyledi.

Vali Kıraç, şunları kaydetti:

"Geçmişte binlerce şehit vermişiz, yaralanmışız, gazi olmuşuz. Bu uğurda bir çok kadınımız, erkeğimiz sıkıntı çekmiştir. Çanakkale'de tıp fakültelerinde ve liselerde okuyan gençlerimiz şehit olmuştur. Ama bu coğrafyada bayrağımız hep var oldu. Ezanımız hiçbir zaman susmadı ve susmayacak da. Kıyamete kadar burası Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak payidar bir şekilde kalacaktır. Çünkü şehit emniyet müdürünün arkasından binlerce Gaffar Okkan geliyor. İşte bu çocuklar bizim yapamadığımızı eksik bıraktıklarımızı tamamlayacaklardır."

Konuşmanın ardından şehit emniyet müdürü Okkan ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösteriminde duygulu anlar yaşandı. Tören, verilen yemekle son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kamalı Halis Böğürcü Yenişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
title