Haberler

Fransa'nın Ayakta Alkışladığı Türk Kızı )

Ünlü yazar William Shakespeare'nin yıllardır sahnelenen ölümsüz eseri 'Romeo ve Julietöte, Juliet rolünü 26 yaşındaki Türk kızı Cemile Naz Şimşek oynadı.

Cemile NASIL JÜLİET OLDU

Ünlü yazar William Shakespeare'nin yıllardır sahnelenen ölümsüz eseri 'Romeo ve Julietöte, Juliet rolünü 26 yaşındaki Türk kızı Cemile Naz Şimşek oynadı. Sekiz yıl önce tek bir yabancı dil bilmeden gittiği Paris'te, Juliet rolünü canlandıracak kadar yükselen Cemile Naz Şimşek'i oyunun prömiyerinde fransızlar ayakta alkışladı.

Tiyatro eğitimi almak için sekiz yıl önce Paris'e giden Cemile Naz Şimşek, 150 Fransız sanatçı arasından ünlü İngiliz oyun yazarı William Shakespeare'in 'Romeo ve Julietö oyununda Juliet rolünü almayı başardı. Fransız yönetmenleri büyüleyen 26 yaşındaki Cemile Naz Şimşek'i prömiyer ve ardından ilk temsilde Fransızlar ayakta alkışladı. Şimşek, tatil için geldiği Bodrum'da DHA muhabirine başarısını ve Türkiye'de kurmak istediği profesyonel sokak tiyatrosu hayalini anlattı.

İzmit'de yaşayan, 14 yaşında İzmit Şehir Tiyatroları'nda eğitim almaya başlayan 26 yaşındaki Cemile Naz Şimşek, 2003 yılında Akademi Tiyatro'da bir yıl eğitim aldıktan sonra 2004 yılında ani bir kararla tek bir yabancı dil bilmeden tiyatro eğitimini geliştirmek üzere Paris'e gitti. Şimşek Sorbonne Üniversitesi'nde 4 yıl aldığı Fransızca dil eğitiminin ardından yine Paris'teki 'Famille Mundiö tiyatro grubu ile çalışmalara başladı. Fransa'nın Cartoucherie bölgesindeki 'l'Ep'e de Boisö tiyatrosunda Claude Merlin'in yönetimindeki 'Les Sept Princessesö (Yedi Prenses) adlı oyunda Ursule rolüyle ilk kez sahneye çıktı. 2010 yılında Grotowski'nin 'Yoksul Tiyatroö kuramı hakkında hazırladığı yüksek lisans tezi ile öğretim üyelerinden tam not aldı.

'JULİET'İM SEN OLUR MUSUNö

Cemile Naz Şimsek, Prof. Claude Merlin'in atölyesinde eğitim görürken Shakespeare'in dünyaca ünlü eseri 'Romeo ve Julietö oyununda Juliet karakteri için sanatçı arandığını belirtti. Şimşek, 'Ben de Juliet karekteri için çalışmalara başladım. Benimle birlikte tamamı profesyonel ve Fransız olan 150 sanatçı ile elemelere girdim. Tatil için Türkiye'ye gelip döndükten bir süre sonra Juliet rolünü benim kazandığımı açıkladıklarında önce arkadaşlarım şaka yapıyorlar sandım. Oyunun yönetmeni Dimitar Uzunov bana 'Juliette'im sen olur musun' dedi ve en az 5 yıl sahnede kalacak olan bu oyun için çalışmalara başladıkö dedi.

GAZETE VE TELEVİZYONLARDAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Geçen Haziran ayında oyunun prömiyerinin ve ikinci temsilinin yapıldığını belirten Şimşek, 'Biletler bir hafta önceden bitti. Shakespeare'nin 16. yüzyılda kaleme aldığı ve yaklaşık 400 yıldır sahnelenen dünyaca ünlü bir oyunda, hem de genç yaşta rol almak benim için çok heyecan ve mutluluk verici bir şey oldu. Tıklım tıklım salonda iki oyun oynadık. Sanatseverlerin ayakta alkışladığı oyun sonunda Fransız gazetesi ve televizyonlarından övgü dolu sözler almak beni çok mutlu etti. Bir Türk sanatçısı olarak oyun hayatımın başında aldığım bu övgüler beni hem ülkem hem de kendi adıma gururlandırdı. Çünkü bildiğim kadarı ile Fransa'da ilk kez bir Türk sanatçı Juliet rolünü oynuyorö dedi.

HAYALİ SOKAK TİYATROSU

Paris'te bir gecede gösteri sanatlarında 600 perdenin açıldığını bu sayının ise İstanbul'da 60 civarında olduğunu belirten Şimşek, 'Bu da dünyanın en büyük ve önemli iki kentindeki, tabi devletindeki sanata bakış açısını gösteren en basit örnek. Sadece sanat eğitimi almak için bunca zorluğa katlandım, hayallerimin peşinde koştum. Devlet sanata destek vermiyorsa o ülkede sanatçının yetişmesi de gelişmesi de mümkün değil. Fransa'da kaç yıl kalırım, bilmiyorum. Ama kesinlikle burada bir Türk sanatçı olmaktan gurur duyuyorum ve hep Türk kalacağım. Ayrıca en büyük hayalim Türkiye'ye dönüp en büyük sokak tiyatrosunu kurarak ülkemin her köşesinde Anadolu rituellerinden oluşan bir oyunu sergilemekö dedi.

Şimşek, gelcek yıl 'Romeo ve Julietö isimli oyunun turneye çıkacağını, bu çerçevede Balkan ülkeleri ile İstanbul'da da sahneleneceğini söyledi. Halen Paris Üniversitesi Sinema Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Şimşek, tatilinin ardından Fransa'ya döndü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

William Shakespeare Türkiye Bodrum Fransa Politika Güncel Haberler

Olimpiyatlar başlamadan Fransa karıştı! Havalimanı bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı

Olimpiyatlar başlamadan Fransa karıştı! Havalimanı bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Arka Sokaklar'ın Pınar'ıydı! İşte oyunculuğu bırakıp Giresun'a yerleşen Pınar Aydın'ın son hali

Arka Sokaklar'ın Pınar'ıydı! İşte oyunculuğu bırakıp Giresun'a yerleşen Pınar Aydın'ın son hali

Bakmadan Geçme

Kamala Harris kimdir? Kamala Harris kaç yaşında, nereli? Kıyma 4. Sezon 2. Bölüm ne zaman yayınlanacak? Kıyma dizisi nerede yayınlanıyor, konusu ne? Emekli maaş farkları ne zaman yatacak Emekli maaş farkları yattı mı, nasıl sorgulanır? 4A, 4B, 4C emekli maaş farkı sorgulama ÖTV indirimi gelen araçlar hangileri? ÖTV indirimi hangi araçları kapsıyor ? ÖTV indirimi fiyatları ne kadar düşürecek? Cem Özkök kimdir? Cem Özkök kaç yaşında, nereli? Basel- Mulhouse Havalimanı'nda bomba ihbarı! Havalimanında ne oldu? Bomba ihbarı gerçek mi? Çocukların havuz kavgasına aileler de dahil oldu! Manisa'da ne oldu? Olay ne? OKUL SERVİS ÜCRETLERİ 2024 ll Okul servis ücretleri ne kadar oldu? İstanbul'da okul servis ücretleri ne kadar? ROCKY RABBIT GÜNLÜK ŞİFRE || Rock Rabbit nedir? 26 Temmuz 2024 Rocky Rabbit kombo kartları Kızıl Goncalar 2. sezon ne zaman başlayacak? Kızıl Goncalar yeni sezon tarihi açıklandı mı? Kızıl Goncalar 2. sezon ne zaman başlayacak? Kızıl Goncalar yeni sezon tarihi açıklandı mı? SÜPER KUPA MAÇ BİLETİ || Beşiktaş- Galatasaray Süper Kupa maç biletleri satışa çıktı mı? SABİHA GÖKÇEN UÇAK SEFERLERİ İPTAL || Sabiha Gökçen'de uçak seferleri iptal mi edildi? THY, AJET, PEGASUS SEFERLERİ İPTAL Mİ? 26 TEMMUZ BİM AKTÜEL KATALOĞU || BİM'de bu cuma hangi ürünler var? İşte BİM aktüel indirimli ürünler listesi İlkin Aydın kimdir? İlkin Aydın kaç yaşında, nereli? İlkin hangi takımda oynuyor?
İmamı okla vuran saldırgan, şortlu birinin namaz kılmasına sinirlenmiş

İmamı okla vuran saldırgan, şortlu birinin namaz kılmasına sinirlenmiş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title