Haberler

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'a Suç Duyurusu

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Başkan Yardımcısı Sıtkı Şarman, yönetim kurulu üyeleri Ömer Çebi, Ali Güler ve Genel Müdür Tuncer Kasapoğlu'na Öz Gıda İş Sendikası tarafından bugün Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç...

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Başkan Yardımcısı Sıtkı Şarman, yönetim kurulu üyeleri Ömer Çebi, Ali Güler ve Genel Müdür Tuncer Kasapoğlu'na Öz Gıda İş Sendikası tarafından bugün Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Zeren bugün bir basın toplantısı düzenleyerek konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Genel Sekreter Zeren, Fiskobirlik'in bildik nedenlerle son zamanlarda iş yapamaz hale geldiğini hatırlatarak "Hiç kimse 'Fiskobirlik çalışanlar yüzünden bu hale gelmiştir ve sorumlusu onlardır' diyemez. Son zamanlarda sadece batı, doğu değil bütün Fiskobirlik işyerlerinde çalışan arkadaşlar sanki Fiskobirliğin durumundan, iş yapamaz hale gelmesinden sorumluymuş gibi kendilerine ağır faturalar çıkarılmaya çalışılıyor. Biliniyor ki bu yıl başı itibariyle toplu iş sözleşmesi imzalanması gerekiyordu. Nedense iş veren yetkilileri, Fiskobirlik yetkilileri toplu iş sözleşmesinin imzalanması konusunda hiçbir yaklaşım sağlamadılar. Yasal sürenin dolması sebebiyle de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri akamete uğradı, sonuçsuz kaldı ve konu Yüksek Hakem Kurulu'na gitti. Tarafların imzalayamadığı sözleşmeyi Yüksek Hakem Kurulu imzalayarak taraflara gönderdi. Kesin hüküm olmasına rağmen işveren hala ikramiye ile ilgili maddeyi uygulamamakta ısrar etmekte. Bununla da kalmıyor işçilere bir kısım feragat belgeleri imzalattırarak Bin TL'lik ücret karşılığında çalışmaları istenmekte, toplu iş sözleşmesi ile kazanmış oldukları 4 ikramiye, sosyal haklar gibi kazanımları bir kalemde üzerine çizgi çezmeleri istenmektedir. Son birkaç aydır yoğun baskı uygulanmaktadır. Fiskobirlik çalışanlarına, sözlü söylemlerinde başarılı olamadıkları için, tayin sopası kullanılarak işçiler bu feragat belgeleri imzalanmaya zorlanmıştır. Bazı işçiler ekmek derdi yüzünden bu belgeleri imzalamak zorunda kalmışlardır. Bazıları ise bizim uyarılarımız sonucu imzalamamışladır" dedi.

Bu işin sonunun gelmeyeceğini söyleyen Genel Sekreter Zeren, "Türk Ceza Kanunu'nun 117.maddesinde çalışma hürriyeti aleyhine suçlar düzenlenmiştir. 118. maddesinde ise sendikal haklar düzenlenmiştir. İşverenin yapmış olduğu bu işlem yani tayin sopasını göstererek işçileri bir takım ücretlerinden feragat etmeye zorlamak 118 ve 119. maddelere göre suç belirlemiştir. Bizde bugün Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Başkan Yardımcısı Sıtkı Şarman, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Çebi, Ali Güler ve Genel Müdür Tuncer Kasapoğlu hakkında Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Yapmış oldukları haksız uygulamalar ve suç teşkil eden eylemler dolayısıyla cazalandırılacaklardır" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Güler Ömer Çebi Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title