Haberler

Fırıncılar Odası Vatandaştan Anlayış Bekliyor

Güncelleme:

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı M. Emin Karaatlı, ramazan ayında vatandaşların fırıncı esnafına karşı müsamahalı olmasını istedi.

Şanlıurfa'da Ramazan ayının gelmesi fırıncıların çalışma koşullarındaki değişikliği de beraberinde getiriyor.

Vatandaşlara iftar ve sahur vakitlerinde hizmet verecek olan fırınları bu yıl da zorlu bir ay bekliyor.

Urfa'daki hemen hemen bütün fırınların ramazan ayı boyunca hem iftar hem de sahur vakitlerinde vatandaşa hizmet vereceğini kaydeden Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı M. Emin Karaatlı, iş yükü ve kısıtlı zamana karşı vatandaşların fırıncılara sabır göstermesini istedi. Karaatlı, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da rutin çalışmalarımız devam ediyor. Fiyat konusunda herhangi bir değişiklik yok bizde. Her ne kadar ulusal kanallarımızda, Türkiye genelinde 250 gram ekmeğin 1 buçuk TL olduğu söylenmesine rağmen Şanlıurfa'da bizim gramajımız devam etmektedir. 250 gram ekmeklerimizi 80 kuruştan 160 gram tırnaklı ekmeklerimizi 60 kuruştan satmaya devam edeceğiz" dedi.

'VATANDAŞTAN SAĞDUYU BEKLİYORUM'

Vatandaşlara hayırlı bir ramazan dileyen Karaatlı, sözlerini şöyle tamamladı: "Fırınlarla ilgili olarak bizde herhangi bir kapatma söz konusu değil. Bazı semtlerde bir, iki fırın onarım ve tadilat dolayısıyla bir kapatma durumu belki olabilir. Ancak genelinde fırınlarımız hem sahurda hem de iftar vakitlerinde açık olacak. Ben, Şanlıurfa halkından bir şey istirham ediyorum. Malum, ramazan ayı, kısıtlı bir zamanda çalışıyoruz. Fırınlarımız özveriyle çalışırken, biz vatandaş olarak biraz sağduyulu davranırsak, ramazanın verdiği, stres ve sinir yüzünden herhangi bir sıkıntı yaşanmadan ramazan ayını güzel geçirmeyi ve oruçlarımızı muntazam bir şekilde tutmayı, fırıncı esnafımızla vatandaş arasında güzel ilişkinin kopmamasını diliyorum. Biraz sağduyulu hareket edersek, çünkü ilimizde pişirme olayı da var. Yalnız ekmek söz konusu değil. Burada da iftar vakitlerinde zaman çok kısıtlı olduğu için biraz daha istirham gösterseler ben kendilerine esnafım adına şimdiden teşekkürlerimi ileteceğim."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Karaatlı Yerel Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title